פיתה אבולעפיה לילדים
הפתרון לארוחת ערב ספונטנית: המאפה המנצח מ-5 מצרכים שיש לכולנו
אני כל הזמן מנסה לחשוב על רעיונות חדשים לארוחת ערב אביבית ומהירה. עברתי על המקרר: יש גבינה צהובה, ופיתות מחכות לי בהקפאה. ואז נזכרתי במאפה שאכלתי פעם במאפיית אבולעפיה שהיה פשוט כל כך טעים. הוא היה חם, זהוב ורך.
אמרתי לעצמי: למה לקנות בחוץ? אפשר להכין גרסה ביתית, להתאים בדיוק לילדים, וכל העניין לוקח רק 10 עד 15 דקות. זה פשוט אליפות! החלמון שנוזל והגבינה הצהובה שנמתחת.
כשבני, אביב, לקח משולש, טעם ולא הפסיק לחייך. ידעתי שזה מתכון פגז לארוחת ערב!
מרכיבים:
3 ביצים
3 פיתות
3 פרוסות גבינה צהובה
חצי כוס זיתים מגולענים / תירס
קטשופ
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
2. לקרוץ עיגול בתוך הפיתה ולהשאיר דפנות רחבות, בסופו של דבר זה נראה כמו צלחת.
3. למרוח קטשופ, לשים מעל פרוסת גבינה צהובה ולהכניס את הקצוות מתחת לדפנות. להוסיף זיתים / תירס ומעל לשבור ביצת עין.
כבר קרה שנשבר לי החלמון אבל זה לא נורא, זה מעולה גם ככה.
4. לאפות 11 דקות, לחצות באמצע ולראות את החלמון נשפך. לחתוך למשולשים ולראות את הגבינה נמתחת.
אמאל'ה
For the recipe in English:
Abulafia Pita for Children







