יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים לילדים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לתשעה באב נישנושים טעימים

לביבות בצל קלות ונחטפות!

17 דצמבר 2025
(Visited 8 times, 8 visits today)
לביבות בצל קלות ונחטפות!

לביבות בצל קלות ונחטפות!

באג'י בצל: פריך, מהיר, ממכר
מי לא מכיר את המאבק היומיומי הזה? אני כל הזמן, אבל פשוט כל הזמן, מחפשת איך לגוון את הארוחות בבית, שיהיה שונה, שיהיה טעים בטירוף, אבל הכי חשוב שיהיה פשוט ומהיר להכנה.
כי בסוף, כולנו רוצים לאכול נהדר בלי להשקיע יום שלם במטבח. אצלי בבית, הירקות תופסים חלק מרכזי בצלחת (כי תזונה מלאה בירקות היא הבסיס), ולכן אני משתדלת תמיד למצוא דרכים יצירתיות לשלב אותם. הפעם, נמאס לי מהלביבות הרגילות והמשעממות. הייתי צריכה הפתעה שתגנוב את ההצגה, וכך נולד המתכון הזה: לביבות בצל באג'י מופלאות ושונות מכל מה שאתם מכירים!

אחרי שתטעמו, אתם תבינו איזה מתכון נהדר זה. הלביבות יוצאות פריכות מבחוץ, עסיסיות מבפנים, ומלאות בטעמים טובים ומרגשים של תבלינים. זה הביס המושלם שמשלב בין הטוויסט האקזוטי של המטבח ההודי לניחוח ביתי ומנחם. המתכון הזה הוא הוכחה לכך שאפשר לאכול משהו שהוא גם מגוון, גם מלא בירקות וגם פשוט בטירוף
קבלו לביבות בצל באג'י מופלאות ופריכות במיוחד.

לביבה קראנצ'ית וממכרת | טעם הודי שמביא הפתעה | חטיף שמוכן תוך דקות | מנה שכולם אוהבים (כולל ילדים!) | מתכון שמנצל בצל ביתי | שדרוג מושלם לכל ארוחה

15 לביבות

מרכיבים:

3 בצלים חצויים גדולים / סגולים
180 מ"ל מים (שלושת רבעי כוס)
140 ג' קמח (כוס)
ביצה

תבלינים:
חצי כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור

הכנות:

קצר ולעניין בלי להסתבך 😉

לחתוך את הבצלים לפרוסות דקות ולערבב בקערה עם קמח, מים ותבלינים עד לקבלת תערובת סמיכה, לצפות היטב את הבצל בתערובת.
לחמם שמן במחבת ולשים בערימות את הבצל המצופה.
לטגן על חום בינוני עד הזהבה ופריכות, להפוך בזהירות, ולהניח על נייר סופג להתקררות לפני ההגשה.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מכאן עוברים להכנה המלאה צעד אחרי צעד:

1. לחתוך את הבצלים לפרוסות דקות ולשים בקערה. בקערה נפרדת לערבב קמח, מים ותבלינים לתערובת סמיכה, משהו שמזכיר במרקמו טחינה.

2. להוסיף את הבצלים לתערובת ולערבב היטב, כך שכל הבצל מצופה באופן אחיד. כדאי לוודא שאין גושים ושכל פרוסת בצל מקבלת ציפוי טוב.

3. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית. כשהשמן חם, לשים בערימות את הבצל המצופה – הן לא יוצאות מעוגלות אלא יוצרים חתיכות בולטות פה ושם, וזה מה שיוצר את הפריכות המיוחדת.

4. לטגן על חום בינוני עד שהלביבות מזהיבות ופריכות, להפוך בעדינות כדי שכל הצדדים יקבלו צבע וטעם אחיד. להוציא על נייר סופג ולתת להן להתקרר קצת לפני ההגשה.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

טיפים קטנים עם חיוך 😊 (ושדרוגים טעימים):

🧄 אפשר להוסיף לתערובת קצת שום כתוש או אבקת שום – נותן טוויסט קטן אבל טעים במיוחד

🔪 להקפיד לחתוך את הבצל לפרוסות דקות מאוד – זה עוזר להם להתבשל באופן אחיד ולהיות פריכות

🔥 לשים לב שהשמן חם אבל לא מבעבע מדי – זה שומר על לביבות פריכות ולא שורף את הבצל

📝 להוציא את הלביבות לנייר סופג כדי שהשומן עודף ייספג והלביבות יישארו פריכות

• • •

לביבות הבצל האלה מוכנות במהירות עם מצרכים פשוטים שיש בכל בית. מהרגע שהן יוצאות מהמחבת הן מתחילות להיעלם, כי הטעם עושה את שלו ולא צריך יותר מזה. זה מסוג המתכונים שחוזרים אליהם שוב ושוב, גם באמצע השבוע. הן מתאימות כנשנוש חם, כתוספת לארוחה או לאירוח קטן ולא מתוכנן. תהנו 🙂

לביבות בצל קלות ונחטפות!לביבות בצל קלות ונחטפות!לביבות בצל קלות ונחטפות!לביבות בצל קלות ונחטפות!לביבות בצל קלות ונחטפות!

הרשם
עדכן
2 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן