מקלות גבינה וזיתים נשנוש מושלם
זה בעצם סוג של מאפה שמנצל באופן נהדר את שאריות הגבינה שיש במקרר, הכל נכנס פנימה. זאת הזדמנות להיפטר מקוטג' שאף אחד כבר לא רוצה לאכול, הנה שימוש נהדר בשבילו.
שדרוג מעולה לארוחת ערב או לארוחת בוקר, המקלות הזהובים והפריכים האלה פשוט נחטפים. הוספתי מטבל ליד וירקות ועוד דברים טובים, ואל תדאגו יוצא הרבה אז אפשר להתפנק בכיף.
מה הקסם של מקלות הגבינה בעצם? מה עושה אותם כל כך שווים חוץ מהטעם הנהדר?
מהירות ההכנה: לערבב, לרדד, לחתוך מקלות ולהכניס לתנור. בינתיים כשהיפים האלה נאפים תחתכו ירקות, תכינו ביצי עין, זיתים וכל מה שמתחשק לכם. תגישו את מקלות הגבינה חמים, ליד תטבלו בחלמון ותגידו אם זה לא אחד הדברים הכי טעימים שאכלתם.
50 יחידות
מרכיבים:
250 ג' קוטג' (גביע)
200 מ"ל יוגורט (גביע)
100 ג' גבינה צהובה מגורדת
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
כוס זיתים קצוצים דק
400 ג' קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
5 ג' שמרים יבשים (כפית)
כפית מלאה מלח
ביצה טרופה
שומשום
מטבל מיונז וחרדל:
3 כפות מיונז
כפית גדושה חרדל
כפית דבש
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לשים במיקסר את החמאה ולהקציף בעזרת וו הגיטרה כשתי דקות, להוסיף מלח, קוטג', יוגורט, גבינה צהובה, קמח, שמרים, זיתים ולעבד את המצרכים לבצק דביק.
2. לקמח את משטח העבודה ואת הבצק עצמו ולחלק את הבצק לשניים, לרדד לעלה בגודל 25X25 בעזרת גלגלת פיצה / סכין לחתוך למקלות בעובי 13X2 ס"מ ולחצות באמצע להעביר ולתבנית עם רווח בין אחד לשני להבריש עם ביצה ולפזר שומשום ואותו דבר עם החלק השני.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש לאפות כ 25 – 30 דקות המקלות מזהיבים.
4. הכנת המטבל:
לערבב את כל המצרכים למחית אחידה ולהגיש עם המקלות
For the recipe in English:
Olive breadsticks recipe







