חצילים בתחמיץ
אני והסלט הזה זה סיפור אהבה של שנים אני יכולה לאכול אותו לארוחת צהריים ערב ואפילו לנשנש פה ושם.
אין כאן משהו מסובך אני אפילו לא מטגנת את החצילים אני מכניסה לתנור (אין כמו חצילים קלויים) ומשם אני מוסיפה את שאר המצרכים אבל מה שעושה את הקסם זאת המרינדה המדהימה היא עושה את הכל הרבה יותר טעים.
ממכר אין לכם מושג כמה זה ממכר, תכפילו תכינו הרבה כי זה מתחסל! קלי קלות הכנה וזה מושלם לכל ארוחה ובמיוחד לארוחת שישי.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
חציל מאורך
בצל גדול
3 עגבניות
2 – 4 שיני שום
צרור קטן של פטרוזיליה
4 כפות שמן
3 כפות חומץ
חצי כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לפרוס את החציל לפרוסות עובי 3 – 4 מ"מ, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את הפרוסות להבריש בשמן ולאפות כ 30 דקות או עד שהפרוסות רכות.
3. לחצות את העגבניות ולפרוס דק, את החצילים להעביר לקערה להוסיף את העגבניות, לפרוס את השום דק לפזר מעל לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף יחד עם שאר המצרכים.
4. להכניס למקרר לפחות לכמה שעות לפני ההגשה.
For the recipe in English:
Marinated Eggplant and Tomato Salad
כדאי לדעת ש…
את פרוסות החצילים ניתן להכין יום מראש.


גולשים מכינים וממליצים:
הדר : "הכנתי פעם ראשונה את הסלט לבעלי והתגובה שלו הייתה בעננים!!!! הוא התענג על כל ביס!!"


