קציצות תפוחי אדמה ובשר לפסח
קציצות ביתיות של תפוחי אדמה ובשר עם צבע, טעם וריח משגע
מי אמר שבפסח אין מה לאכול?
הקציצות האלה מוכיחות בדיוק את ההפך. תפוחי אדמה רכים, בשר טחון עסיסי, בצל ופטרוזיליה. מצרכים פשוטים שברגע אחד הופכים למנה ביתית מושלמת.
בלי ביצים, בלי קיצורי דרך, רק טעם אמיתי של אוכל טוב.
אני מצפה כל קציצה מבחוץ בפסח בקמח מצה ובשגרה בפירורי לחם רגילים. זה מה שנותן להן את הפריכות הנהדרת מבחוץ בזמן שהתוך נשאר רך ועסיסי.
הן מתבשלות לאט במחבת, מתכסות בצבע זהוב משגע והריח כזה שמזמין את כולם למטבח עוד לפני שהספקתם לסיים לטגן.
טעימות, פריכות ונחטפות מהמחבת עוד לפני שמגיעות לשולחן. קציצות תפוחי אדמה ובשר שמזכירות כמה האוכל הפשוט הוא גם הכי טוב.
מתאימות לפסח ולכל השנה | בלי ביצים ובלי קמח | פריכות מבחוץ ורכות מבפנים | קלות להכנה | אהובות על כולם | אפשר להכין יום מראש
15 קציצות
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
מרכיבים:
• תפוח אדמה בינוני, מקולף / 2 קטנים
• 250 – 300 ג' בשר בקר טחון
• 3 כפות קמח מצה / פירורי לחם לפסח
• בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
• שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
לציפוי:
• קמח מצה / פירורי לחם
תבלינים:
• חצי כפית כמון
• חצי כפית כורכום
• קורט קינמון
• חצי כף אבקת מרק
• חצי כפית פלפל שחור
• חצי כפית מלח
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים ולבשל את התפוח אדמה עד שהוא מתרכך, לא חייב להיות רך לגמרי כי אנחנו לא עושים פירה. לסנן, לקרר, לגרד גס ולהעביר לקערה.
2. לחמם מחבת עם שתי כפות שמן ולטגן את קוביות הבצל עד הזהבה. כשמתחיל להריח טוב, זה הרגע להעביר לקערה.
3. להוסיף את שאר המצרכים כולל התבלינים, לערבב לתערובת אחידה ולהכין קציצות. בינתיים לחמם מחבת עם ארבע עד חמש כפות שמן, לטבול כל קציצה בביצה טרופה ולצפות בפירורי לחם. בשלב הזה בדרך כלל הילדים כבר חסרי סבלנות.
4. אם יש זמן, כדאי לקרר את הקציצות כחצי שעה. הן יוצאות יציבות יותר, אבל אם כולם רעבים עכשיו, אפשר גם ישר למחבת. לטגן משני הצדדים עד שהן מזהיבות יפה ולהניח על נייר סופג. תנסו לא לטעום אחת רק כדי לבדוק אם יצא טוב 🙂
5. אפשרות לאפייה:
לחמם תנור ל־180 מעלות, לשמן היטב נייר אפייה, לא להתקמצן, לסדר את הקציצות ולאפות כשלושים דקות. להפוך בזהירות ולאפות עוד רבע שעה עד שהן זהובות ומגרות.
6. מה הגשתי?
טחינה, סלט ירקות, מטבוחה של אמא ובורגול אוורירי. ארוחת צהריים נהדרת.
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
טיפים קטנים עם 😊 (ושדרוגים טעימים):
-
אם נשאר לכם תפוח אדמה בודד במגירה – זה הזמן להפוך אותו לגיבור של צהריים שלמים.
-
רוצים טעם עשיר יותר? הוסיפו מעט כוסברה קצוצה או שן שום כתושה לתערובת.
-
מי שמעדיף אפייה, כדאי לרסס קצת שמן גם מעל הקציצות לפני האפייה, זה נותן צבע יפה וקריספיות עדינה.
-
ואם הילדים בסביבה, תכינו מראש כפול. חצי מהכמות נעלמת עוד לפני שהמנה מגיעה לשולחן 😊
מתאים בול לפסח – פשוט, טעים, ונעלם מהצלחת עוד לפני שאומרים חג שמח


גולשים מכינים וממליצים:
יונית : "הכנתי בפסח עם עוף טחון ואני רק רוצה לומר לך שזה גאוני!!!!
הולכת להכין גם היום.
תודה על עוד מתכון מנצח, בזירה של הקטנים והגדולים גם יחד"


