פילה דג במחבת עם ירקות
דגים זאת אהבה בלב בשנים האחרונות אני מכינה המון דגים אני מעדיפה את זה על בשר, לידע כללי דגים מכילים חלבון מאוד בריא בשבילנו וגם קל לא מכביד על הבטן ולאנשים עסוקים שעה פלוס וזה מופשר על השיש.
דגים הולכים נפלא עם ירקות זה השידוך הכי טעים בריא וקל להכנה, הכל במחבת ירקות מוקפצים צבעוני כמה שיותר אני בדרך משתמשת בירקות שיש לי במקרר וזה יוצא נהדר.
הפלייקים של הדג רכים ממש מתפרקים נגיעה של דבר פה ושם בעצם העובדה שמדובר במתכון שאני מכינה במחבת אז כל הטעמים ביחד מהדגים ועד הירקות.
3 מנות
מרכיבים:
3 פילטים של דג אמנון / סול
לימון גדול
3 פלפלים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
3 גזרים חתוכים למקלות קצרים
פלפל חריף פרוס דק
בצל חצוי ופרוס דק
כף דבש / סילאן
חצי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הפילה לקוביות גדולות – בינוניות לסחוט את הלימון להשרות את הדגים כחצי שעה ולשטוף.
2. בזמן שהדגים בהשרייה לחמם מחבת עם 4 כפות שמן להתחיל בטיגון מקלות הגזר כ 2 – 3 דקות להוסיף את קוביות הפלפלים ולטגן עוד 5 דקות להוסיף בצל, פלפל חריף ולטגן עוד מספר דקות.
3. להוסיף סילאן תבלינים הקפצה קצרה ולהוריד מהאש בינתיים.
4. להכין צלחת עמוקה עם כוס קמח + כפית מלח (או כף א. מרק) ולערבב, לחמם מחבת עם 4 כפות שמן לצפות את נתחי הדג עם קמח ולנער שאריות לטגן בשמן החם עד הזהבה משני הצדדים ולהעביר לירקות.
5. להחזיר לדקה על האש להקפיץ ולהגיש.




גולשים מכינים וממליצים:
חיה : "חייבת להגיד שיצא מעולה!!! הכנתי לשבת ולא נשאר פירור!
אפילו הקטנים בן שלוש ובן שנה אכלו ונהנו!"


