אצבעות גבינה וזיתים
מתכון מפנק ביותר לאצבעות גבינה טעימות. וואו, כמה שהן טעימות. הן מעולות — מזל שיוצא הרבה אז אפשר להתפנק וליהנות מאחד המתכונים הטובים שיצא לי להכין. השילוב של גבינה נמסה וזיתים זה חלום.
האצבעות האלה מככבות אצלי כבר שנים,. זה האוכל המושלם לארוחת ערב או לנשנש מול הטלוויזיה. הטעמים חזקים — תדמיינו את הגבינה יוצאת החוצה, ועם המליחות של הזיתים זה בינגו.
3 מנות
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים (קצת פחות משלושת רבעי כוס)
100 ג' גבינה צהובה מגורדת אפילו קצת יותר
חצי כוס טבעות זיתים
הכנות:
1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ומים. לעבד לבצק חלק ורך. לאסוף את הבצק לכדור, לכסות ולהתפיח כשעתיים עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. להוריד נפח, לחלק את הבצק ל-7 חלקים, לרדד למלבן קטן בגודל 18×15, בחלק העליון לשים גבינה צהובה וזיתים ולקפל לשניים.
3. לחמם מחבת על אש בינונית עם מספר כפות שמן, לטגן את הבצק עד שמזהיב יפה משני הצדדים, לחתוך אצבעות ולטרוף!
For the recipe in English:
Cheese and Olive Fingers
גולשים מכינים וממליצים:
ליבי : "מתכון מעולה.
רק חבל שלא צויין שצריך להכפיל ולשלש כמויות מרוב שזה נגמר מהר :)"
יעל : "אחרי ההצלחה המסחררת של המולטי חטיפי פיצה החלטתי לנסות את המתכון הזה…
הכנתי עם גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית, זיתים, והוספתי מעט שום גבישי.
מה אני אגיד לך ניקי – פשוט התחסל!!!!
אני – התאפקתי לא לאכול ישר מהמחבת (איך שהגבינה נמסה ממממ)
ה"אכלנים" הקטנים שלי אמרו טעים! (מילה נדירה)
בעלי התענג ואפילו התינוקת נהנתה.
תודה רבה על רעיונות נפלאים וטעימים לארוחת הערב :-)"
מירב : "הכנתי אתמול
יצא טעים ביותר
נטרף במהירות..
אני עדיין מתפעלת מזה שהמתכונים שלך תמיד מדוייקים ומהימנים עם תוצאה מושלמת. תודה רבה!!"
שילת : "עשיתי ויצא פשוט טעיייים הכל ניטרף בשניות!
תודה ניקי על המתכונים המושלמים!!!"
טלי : "מעולה מעולה מעולה
אירחתי חברים של הילדים והם ביקשו שאתן להורים שלהם את המתכון :)"






