מאפה שמרים מלוח במילוי תרד וגבינות
מאפה הבית של תרד, גבינות ובצק שמרים רך
איזה רעיון נהדר! מתכון מאפה תרד וגבינות הוא תמיד חגיגה, והשילוב של תרד וגבינות הוא קלאסי ומנחם. זה בדיוק מסוג המאפים שמשדרגים כל ארוחה, מושלם לאירוח או סתם לפינוק משפחתי.
תדמיינו את הבית מתמלא בריח המשגע של בצק שמרים רך ואפוי. הבצק הזה הוא פשוט חלום גמיש, נוח לעבודה, וכשהוא יוצא מהתנור הוא זהוב, אוורירי ומעט קריספי מבחוץ. מתכון מאפה התרד וגבינות הזה עוטף בעדינות מילוי עשיר וטעים במיוחד: תרד טרי שמבושל קלות לשמירה על צבעו הירוק העז, יחד עם תערובת גבינות מלוחות ועדינות. כל ביס הוא שילוב מושלם של מליחות נעימה, רכות קרמית של המילוי ומרקם הבצק שפשוט נמס בפה.
זה מאפה יפהפה ומרשים, שתמיד גורף מחמאות. בין אם אתם מגישים אותו בבראנץ' מפנק או כתוספת מפוארת לארוחת ערב, הוא יעשה לכולם שמח בלב ובבטן.
8 מאפים
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + כף נוספת)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג') / שליש שקית שמרים טריים (17 ג')
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים (קצת פחות מ 3/4 כוס)
מילוי תרד:
600 ג' תרד טרי עדיפות לבייבי או תרד טורקי
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
ביצה
70 ג' גבינה בולגרית מגורדת
50 ג' גבינה צפתית מגורדת
100 ג' גבינה צהובה מגורדת
3/4 כפית מלח
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. למלא סיר גדול במים ולהרתיח. להוסיף את עלי התרד ולבשל כעשר דקות. לסנן את התרד, לצנן מעט ולסחוט היטב את הנוזלים. כדאי להניח בצד ומידי פעם ללחוץ שוב כדי להוציא עוד נוזלים, ולמנוע יציאת נוזלים בזמן האפייה.
2. לשים במיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. להוסיף את השמן והמים. להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה וללוש את הבצק כמה דקות. הבצק אמור להיות רך וחלק. להניח בקערה ולכסות במגבת (אפשר להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות). להתפיח כשעה או יותר.
3. לחלק את הבצק ל-8 חלקים ולהתפיח אותם כרבע שעה. בינתיים, להכין את המילוי: לחמם מחבת על אש בינונית עם שלוש כפות שמן. לטגן את הבצל עד שמזהיב. להניח את הבצל בקערה. לקצוץ את התרד, לשים בקערה, לגרד את הגבינות, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.
4. לרדד כל חלק מהבצק למלבן בגודל 15X16 ס"מ. לשים שורה מהמילוי בחלק העליון של הבצק, כשלושה סנטימטרים מתחילת המלבן. לחתוך חריצים מהחצי של המלבן ועד למטה, אבל לא עד הסוף. להתחיל לגלגל את הגליל מלמעלה כלפי מטה ולעגל לסהרון.
5. להעביר את הסהרונים לתבנית עם נייר אפייה. להתפיח כעשר דקות. בינתיים, לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
6. לטרוף את הביצה ולהבריש את הסהרונים. להכניס לתנור ולאפות כ-20-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
For the recipe in English:
Savory Yeast Roll with Spinach and Cheese






