יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים ליום כיפור מתכונים לתשעה באב מתכונים מהירים וקלים נישנושים טעימים עוגות ועוגיות עם שמן עוגיות עוגיות פשוטות עוגיות שוקולד

עוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות – פשוטות וטעימות

4 נובמבר 2015
(Visited 50,460 times, 1 visits today)
עוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות – פשוטות וטעימות

עוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות – פשוטות וטעימות

מושלמות ליד הקפה או פשוט ככה, ישר מהתבנית – כי מי יכול להתאפק?
יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מהרגע שהריח הראשון ממלא את המטבח. כאלה שאפילו לפני שטועמים כבר יודעים שהם הולכים להיעלם מהר. עוגיות השוקו וניל האלה בדיוק כאלה, פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, עם טעם שמחזיר ישר לילדות.

הן נראות מהמם, עם משחק צבעים של שחום ולבן, כמו שיש קטן של מתיקות. חוץ מזה, הן פרווה לגמרי, כך שאפשר להגיש אותן בכל הזדמנות – ליד הקפה של הבוקר, אחרי ארוחה בשרית או פשוט כשהחשק למשהו מתוק תוקף בלי התראה מוקדמת.

זה מסוג המתכונים שמכינים פעם אחת ונשארים איתו לנצח. כי בינינו, מי יכול לעמוד בפני עוגייה חמימה עם ריח של וניל ושוקולד שמתחסלת בשתי שניות?

כ 40 עוגיות

מרכיבים:

ביצה
150 ג' סוכר (חצי כוס)
60 מ"ל מים (רבע כוס)
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
350 ג' קמח ( שתיים וחצי כוסות)

חצי כף א. קקאו

הכנות:

1. מתחילים בבצק:
שמים במיקסר את הביצה והסוכר ומקציפים במהירות נמוכה כעשרים שניות. מחליפים לוו הגיטרה ומוסיפים את השמן, המים והקמח. מעבדים בסבלנות עד שמתקבלות חתיכות בצק גסות. עוצרים, מוציאים שלושה רבעים מהבצק ולרבע שנותר בקערה מוסיפים את הקקאו.

2. מכינים את הבצק השוקולדי:
מעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. זה שלב שדורש טיפונת סבלנות, אז אל תוותרו. בסוף מתקבל ניחוח משגע ושני בצקים יפהפיים שמחכים להפוך לעוגיות מושלמות.

2. יוצרים את המראה השיש:
מהבצק השוקולדי יוצרים כדורים קטנים בגודל של כ 7 – 8 ג' כל אחד. מניחים בצד. את הבצק הבהיר מרדדים לעלה גדול ודק, בערך בעובי של חצי סנטימטר. מניחים את כדורי הבצק הכהה על גבי העלה הבהיר, כך שיתקבל פיזור אחיד ויפה.

3. מכינים לאפייה:
מחממים תנור ל 180 מעלות. בשלב הזה הבית כבר מתחיל להריח כמו מאפייה קטנה.

4. האפקט המנומר:
מניחים מעל נייר אפייה ומרדדים בעדינות עם מערוך עד ששני הבצקים מתחברים לעלה אחד דק, חלק ומנומר בצבעי שוקו וניל.

5. לקרוץ ולאפות:
קורצים צורות בעזרת חותכן עוגיות, כאן מותר להשתולל ולהכין לבבות, פרחים או עיגולים קלאסיים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ 10 דקות בלבד, עד שהעוגיות מתייצבות והריח המשגע ממלא את המטבח.

💡 פינת ה"למה לא?" (טיפים והומור)

למה לא להכפיל כמויות מראש? הן פשוט נעלמות מהר מדי. שומרים חלק מהעוגיות בקופסה אטומה או במקפיא, והן יוצאות מצוינות גם אחרי הפשרה קצרה.

למה לא לקרוץ אותן בצורות שונות? זו דרך מושלמת לשתף את הילדים או סתם לשחרר את היצירתיות שבכם. לבבות, כוכבים או אפילו עיגולים קלאסיים – הכול הולך.

ולמה לא לשמור כמה בצד ליום גשום? חימום קל בתנור, ריח של עוגיות טריות באוויר, ספל קפה חם ליד – ויש לכם את המתכון הקטן לאושר ביתי.

ורק אזהרה קטנה, כי זה טיפ חשוב במיוחד – אין דבר כזה רק אחת. הן נעלמות מהר יותר ממה שהספקתם לשטוף את הקערה, אז אולי פשוט תכפילו כמויות מראש.

מסדרים את הכדורים על הבצק במרווחים שווים, לא להצמיד יותר מדי. אל תתפתו לעשות אותם גדולים דווקא הקטנים יוצאים הכי חמודיםעוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות – פשוטות וטעימותעוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות – פשוטות וטעימותעוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות – פשוטות וטעימותעוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות – פשוטות וטעימותהעוגיות יצאו מהתנור וכל הבית מריח כמו מאפייה קטנה. תנו להן לנוח דקה, למרות שזה כמעט בלתי אפשרי, ואז קחו אחת לטעימה. רק אזהרה קטנה – זה לעולם לא יישאר ב”רק אחת”. פתאום תמצאו את עצמכם ליד התבנית עם כוס קפה וחיוך קטן של סיפוק.
עוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות – פשוטות וטעימותאז מה עוד נשאר לומר? עוגיות שוקו וניל פרווה שמכינים ברבע שעה ונעלמות ברבע דקה. רכות, מתוקות בדיוק במידה, ונראות כאילו יצאו ממאפייה. רק תזהרו, הן ממכרות. אל תגידו שלא הזהרתי.

הרשם
עדכן
77 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן