שקשוקה חצילים - מתכון מעולה
שקשוקה בצהריים: הטוויסט המפנק שמחכה לכם במטבח. אין כמו שקשוקה קלאסית נטו עגבניות וביצים אבל לפעמים בא לי לשדרג לשנות, להוסיף מרקם וטעמים יותר טובים, קבלו את השדרוג המושלם לשקשוקה וזה החציל.
קוביות חציל קלוי שסופגות את כל הטעמים של הרוטב ומוסיפות מרקם נהדר, וזה בעצם הסוד של השקשוקה ועדיין הפשטות נשמרת הכל במחבת אחת בלי להסתבך יותר מידי.
החציל משתלב יופי עם הרוטב האדום ויש לי אחלה של ארוחת צהריים.
3 מנות
מרכיבים:
חציל בינוני מאורך ומבריק
5 עגבניות בינוניות ובשלות חתוכות לקוביות קטנות
פלפל גדול חתוך לקוביות
פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
כוס מים
כפית סוכר
תבלינים:
3/4 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
3/4 כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
ביצים כמה שרוצים
הכנות:
1. שתי אפשרויות בנוגע לחצילים:
לחמם תנור ל 180 מעלות לחתוך את החציל לפרוסות לסדר על נייר אפייה משומן, להזליף שמן להמליח לאפות כ 30 – 40 דקות ולחתוך לקוביות קטנות.
2. אפשרות שנייה:
לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לחתוך את החציל לקוביות קטנות ולטגן מספר דקות, להוסיף את הפלפלים לשתי דקות טיגון, להוסיף את קוביות העגבנייה סוכר תבלינים ומים.
3. לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב, כשהכל רך רך והטעמים טובים לשבור פנימה את הביצים לכסות ולטגן עד שהביצים מוכנות.
להגיש עם הרבה לחם.


גולשים מכינים וממליצים:
נמרוד : בישלתי את השקשוקה לחברה שלי אחרי שחוותה יום ארוך של עבודה. היא תיארה אותה כאחת השקשוקות הכי טובות שאכלה – וזו בחורה שמתמחה בשקשוקה
תודה על המתכון! המשיכי כך!


