סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף
שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בבתי קפה?
המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
אז למה לא להכין בבית? ללקק ת'אצבעות, זה הסלט המושלם ויש בו הכל לארוחת ערב או להתפנק עם ארוחת בוקר טובה.
יש בקערה הזאת הכל. זאת בעצם ארוחה שלמה ולא צריך להוסיף כלום, זה שדרוג נהדר לארוחת ערב.
4 מנות
מרכיבים:
מרכיבי הסלט:
בצל חצוי ופרוס
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
גזר חתוך לפסים (קולפן)
5 צנוניות מיני
זיתי קלמנטה
50 ג' גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
רוטב:
4 כפות כפות שמן זית
3/4 כף חרדל
2 כפיות שום כתוש
2 כפות סילאן
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
סלט נוסף:
3 עגבניות אדומות חתוכות קטן
3 מלפפונים בינונים חתוכים קטן
בצל סגול חתוך קטן
5 – 6 צנוניות מיני פרוסות דק וחצויות
פלפל חריף פרוס דק
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
רוטב:
4 כפות חומץ
4 כפות שמן קנולה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
6 פרוסות חלה
3 פרוסות גבינה צהובה
50 ג' מוצרלה
2 כפות חמאה
4 כפות שמן
2 כפיות שום כתוש
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה / לא חובה
מלח
הכנות:
1. בקערה גדולה לערבב את הירקות, לערבב את מרכיבי הרוטב לשקשק טוב להוסיף 3/4 מהכמות לסלט ולערבב.
3. הדבר האחרון שאני מכינה זה הטוסט כי אני רוצה שהוא יהיה חם בסלט ואין כמו לראות את הגבינה נמתחת שאוכלים.
לשים פרוסות גבינה צהובה על החלה לפזר מוצרלה ולסגור עם פרוסה נוספת (3 כריכים) להכניס לטוסטר עד שיש פסי חריכה יפים כאלה.
4. לחתוך את הטוסט לקוביות, להוסיף לסלט ומעל את שארית הרוטב, לפזר את קוביות הבולגרית לטרוף! לא להאמין כמה טעים.
הכנה מראש:
בכללי סלטים טריים לא מומלץ להכין מראש הירקות נראים פחות טובים והטריות ככה ככה ובכל זאת אפשר לחתוך את הירקות כשעתיים מראש, ביצים אין בעיה להכין כמה שעות לפני, את הרוטב אפשר להכין אבל לא לתבל אלא לפני ההגשה.
תכינו את הטוסטים כשעתיים מראש בלי להכין את הטוסט. לפני ההגשה לתבל את הסלט להכין את הטוסטים להקפיץ עם החמאה והשום ולהוסיף לסלט. תחשבו כמה כסף סלט כזה היה עולה לכם בבית קפה.
For the recipe in English:
Easy Tomato Salad on Toast




