לחמניות רכות לילדים
איזה לחמניות מעלפות, תראו איזו דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול ירקות ובכל הצבעים, והתוצאה הסופית לא רק טעימה היא מהממת! לא מכירה ילד או מבוגר שיסרב לאכול את הלחמנייה היפהפייה הזאת.
ולא רק לאכול, יש פה הפעלה לילדים, גזירות ולגלגל, להכין את הלחמניות ביחד וכל אחד ממלא את הלחמניות בירקות שהוא אוהב. זה כל כך טעים, אפשר לשים ממרחים שאוהבים וירקות לסדר יפה בצלחת ולתת לילדים לחסל, בריא, קל וטעים.
אומנם דיברתי על ילדים (אביב חיים שלי) אבל זה מתכון נהדר לאירוח, תראו כמה שזה יפה. בהגשה זה יפיל את האורחים ואף אחד לא יצפה לדבר כזה.
14 יחידות
מרכיבים:
500 ג' קמח רגיל (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
2 כפות סוכר
כפית מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
230 מ"ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לשים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח להוסיף את השמן והמים בעזרת וו לישה לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לכסות ולהתפיח כשעתיים.
2. גלילי הכסף:
לחתוך מלבן נייר כסף באורך 30 ס"מ, ולקפל לשניים, לשים את הגליל הקשיח בהתחלה (שמרתי את זה מנייר כסף שסיימתי) ולגלגל עד הסוף (יש תמונות) לשלוף את הגליל החוצה ולסגור עם סלוטייפ.
3. להוריד את נפח הבצק לחתוך ל 14 יחידות וקצת לעגל, לרדד כל חלק לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל, אחרי שכל הגלילים מוכנים לגלגל לגליל ארוך ודק באורך 80 ס"מ.
4. ללפף את הגלילים על הנייר כסף ולהניח בתבנית, להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.
5. להבריש את הלחמניות עם ביצה ולפזר שומשום לאפות כ 20 – 25 דקות הלחמניות מזהיבות יפה.
מה עכשיו ?
לחתוך ירקות למקלות ולמלא את הלחמניות, אפשר למלא עם גבינת שמנת, סלט טונה, מטבוחה, גבינה לבנה, קוטג' כיד הדמיון הטובה.
For the recipe in English:
Soft Dinner Rolls Recipe









