מאפי פילו ממולאים בגבינות
ככה צריך להתחיל את הבוקר עם בורקס פילו חמים עם מילוי גבינות טעים, ארוחת בוקר מפנקת למשפחה עם מאפים אמאל'ה כמה טעים, סלט ירקות, ביצים קשות, חמוצים, יש דרך יותר טובה להתחיל את הבוקר ?
תקשיבו היה לי ריח של מאפייה בבית כל רגע ניגשתי להציץ בתנור לראות את המאפים היפים מזהיבים ואני רוצה לומר לכם עוד משהו יותר שווה מכל בורקס שתיקנו במאפייה ואני מתכוונת לבורקסים הגדולים שנראים נהדר.
אני ממליצה לאכול כשזה חם המאפה מתפצפץ בפה המילוי גבינות נמס לשלב עם הירקות ולהרגיש ארוחת בוקר בבית קפה אבל בבית. אני חייבת להוסיף תראו במתכון איך חסכתי בשמן / חמאה.
5 מאפים
מרכיבים:
חבילת עלי פילו
250 ג' קוטג'
100 ג' גבינה לבנה
100 ג' גבינה צהובה מגורדת
100 ג' גבינת קשקבל מגורדת / צפתית
50 ג' מוצרלה מגורדת
ביצה
3 כפות קמח
כפית שטוחה מלח
למריחה:
ביצה
חצי כוס חלב
80 ג' חמאה מומסת
הכנות:
1. לערבב את מצרכי המילוי לקרר כ 15 דקות.
2. לטרוף ביצה, חלב וחמאה מומסת, לקחת דף פילו(את שאר הדפים לכסות עם מגבת) להבריש את הדף להניח מעליו דף נוסף לחזור על ההברשה ולהוסיף דף נוסף ולהבריש שוב, להעביר את המילוי לשקית זילוף ולהזליף פס קצת אחרי ההתחלה מהמילוי לאורך הדף.
3 לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לגלגל לגליל ארוך לסגור לפרסה גדולה ולהניח בתבנית, לעבור על כל הדפים שנותרו בכל מאפה 3 דפי פילו, להבריש את המאפים בתערובת הביצה ולאפות כ 25 דקות.
5. לאכול חם עם ביצים קשות וירקות.




