קציצות דגים לילדים
אני מכינה קציצות דגים לעיתים קרובות, זאת ארוחת הצהריים החביבה על אביב. אני מעדיפה להכין קציצות דגים מאשר להכין קציצות בשר, כי דגים נותנים תוספת חלבון טובה לארוחה. הקציצות גם יוצאות רכות ביותר, מה שעושה אותן מושלמות לילדים.
הכנתי אותן בשתי גרסאות — עם טיגון ובלי טיגון, תבחרו את מה שאתם מעדיפים — בכל מקרה התוצאה מעולה. קבלו מתכון מנצח במספר דקות הכנה.
18 קציצות
מרכיבים:
500 ג' נסיכת הנילוס / זהבון / אמנון
בצל בינוני חתוך קטן
100 ג' קמח (חצי כוס + 3 כפות) / קמח מצה
ביצה
כף רוטב צ'ילי מתוק
תפוח אדמה בינוני מגורד גס
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
נגיעה של כורכום
כפית א. מרק
3/4 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הרוטב:
בצל בינוני חתוך קטן
כף רסק עגבניות
2 כוסות מים
כפית סוכר
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. במעבד מזון לטחון את הדג לתערובת אחידה ולהעביר לקערה.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה קלה ולצרף לקערה ולהוסיף את שאר המצרכים כולל התבלינים.
3. לשמן את הידיים להכין כדורים ולקרר 30 דקות.
4. בינתיים להכין את הרוטב:
לחם מחבת רחבה עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות להוסיף את שאר המצרכים לבשל על אש בינונית כ 7 – 8 דקות.
5. אפשרויות:
להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל כ 20 דקות מידי פעם לנער בעדינות.
6. לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים להוסיף לרוטב ולבשל כ 10 דקות.
For the recipe in English:
Simple Fishballs Recipe




