פנקייק מלוח
כשאומרים "פנקייק", ישר קופץ לראש מתוק, נכון? אז הגיע הזמן לשנות את הכללים! מצאתי פתרון מנצח לארוחת ערב קלילה וטעימה לילדים, כזו שגם אנחנו אוהבים. במקום לטגן כל פנקייק בנפרד ולעמוד שעות מעל המחבת, אני פשוט אופה אותם בתבנית שקעים. זה חוסך המון זמן ובעיקר המון בלאגן.
זה מתכון קל בטירוף, שדורש בדיוק חמש דקות עבודה, ואני מדברת ברצינות חמש דקות! כל שאר הזמן התנור עושה את העבודה בשבילנו. כל המצרכים פשוטים וזמינים שיש תמיד בבית, כך שאין צורך לרוץ לסופר. פשוט מערבבים את כל מה שיש בקערה, מחלקים לשקעים, ומכניסים לתנור. אני מגישה אותם עם הרבה ירקות חתוכים בצד וגבינות, והילדים נהנים מכל ביס.
15 פנקייקים
מרכיבים:
2 ביצים
240 מ"ל חלב / שמנת לבישול
30 מ"ל שמן (2 כפות)
140 ג' קמח (כוס)
50 ג' גבינה צהובה מגורדת
50 ג' גבינה בולגרית מגורדת
כפית א. אפייה
כפית שטוחה מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל180 מעלות.
2. לטרוף את הביצים והחלב, תוך כדי להוסיף את השמן ולטרוף כדקה להוסיף את הגבינות ובסוף את הקמח והאבקת אפייה לטרוף עד שהבלילה אחידה.
3. לשמן את השקעים, למלא את השקעים עד חצי גובה ולהכניס לתנור ולאפות כ 20 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, מומלץ לחמם קצת לפני ההגשה, לפעמים אני שמה רבע כוס בלילה בכל שקע.
For the recipe in English:
Baked Cheese Pancakes


גולשים מכינים וממליצים:
אפרוש: "יאמי יאמי ושוב פעם יאמי, השתדלתי להשאיר משהו לילדים כשיגיעו למרות שהיה ממש קשה…."


