נקניקיות עם פתיתים בסיר אחד
אני מחזיקה נקניקיות בהקפאה בדיוק לרגעים האלה שאין חשק להכין כלום, בחוץ חם בצורה בלתי רגילה ולי אין חשק להכין כלום, אבל פתיתים תמיד יהיו במזווה ויחד עם הנקניקיות אפשר להכין ארוחה בסיר אחד.
כשאני כותבת סיר אחד הכוונה ממש לסיר אחד בלי כלים נוספים, תוך 30 דקות אפשר להגיש את הסיר הנהדר הזה לשולחן והכל בזכות 2 מצרכים שיש לכל אחד בבית.
יצא ממש מוצלח, תבשיל ריחני וצבעוני טעים רצח.
2 מנות
מרכיבים:
8 – 10 נקניקיות חתוכות לחתיכות בינוניות
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
כוס אפונה וגזר / אפונה (קפואים)
כוס וחצי מים
כוס פתיתים
כף רסק עגבניות
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית סילאן
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
מעט גריל עוף
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה א. מרק
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת או סיר עם 4 כפות שמן לטגן את הבצל והשום עד הזהבה קלה, להוסיף את הנקניקיות החתוכות לטגן עוד כשתי דקות על אש בינונית, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל 5 – 6 דקות בעבוע עדין.
2. להוסיף את הפתיתים לנער בעדינות את הסיר שהפתיתים ישקעו ברוטב לכסות עם מכסה לבשל כ 10 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
For the recipe in English:
One-Pot Sausage and Israeli Couscous




