כנפיים ותפוחי אדמה בנוסח תימני
זה בדיוק המתכון שמתאים לאכול באמצע השבוע לארוחת צהריים. אני גם מוכנה לאכול את הסיר הזה בארוחת שישי. אני במיוחד אוהבת את הרוטב ואת קלות ההכנה.
אפשר להכין יום מראש ואפילו יומיים — התבשיל רק משתבח. הטעמים יותר טובים והרוטב? נפלא. תבשיל טעים בטירוף, פשוט ובלי לעבוד קשה, מה עוד אפשר לבקש?
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות / 10 שוקיים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים חתוכים לרצועות קצרות
2 – 3 כוסות מים
חצי כפית קמח
תבלינים:
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
2 כפיות חוויאג'
כף א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
תיבול במקום החוויאג'
כפית גריל עוף + כף סילאן
הכנות:
1. לחמם סיר רחב (סוטאז') עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל כדקה ומעל להניח את הכנפיים.
2. לערבב חצי כוס מים עם קמח עד שהקמח נמס להוסיף לסיר יחד עם כל המצרכים חוץ מהתפוחי אדמה, להרתיח לכסות להנמיך לאש בינונית ולבשל כ 30 דקות.
3. להוסיף את התפוחי אדמה לנער בעדינות את הסיר לכסות ולבשל עוד 40 דקות.
For the recipe in English:
Yemeni Chicken With Potatoes


גולשים מכינים וממליצים:
דקלה : ניקי הכנתי עכשיו הייתי סקפטית כי אני אוהבת כנפיים מתוקות בדר״כ כמו צילי או טריאקי אבל יצא ממש טעים!!!! עשיתי בלי תפוחי אדמה ושמתי את זה על אורז לבן יאמי טעים טעים!!!!!
מיכליק : וואו!! יצא מוצלח מאוד. היתה הסכמה בין שני הילדים (13,6) שזו מנה נהדרת. תודה רבה לך.


