חזה עוף ברוטב צ'ילי ולימון
הסכם רועי: הדרך לשלום על שולחן האוכל (בלי שום קרב כפיות!)
כשרועי היה בן שלוש, קרו לי שני דברים משני עברי המתרס: מצד אחד הייתי אמא, ומצד שני הייתי על סף ייאוש! רועי סירב לאכול כמעט הכול. לא רק סירב, אלא סירב אפילו לטעום. ה"לא!" המוחלט הזה שלו היה מחסום שאי אפשר היה לעבור.
במשך תקופה ארוכה, שולחן האוכל הפך לזירת עימותים. הוא סירב, ואני הייתי בצד של ה"בבקשה, תטעם רק ביס קטן", מה שהפך את הארוחה לחוויה לא נעימה עבור שנינו. הבנתי שחייבים שינוי. אי אפשר להמשיך ככה!
ואז, הברקה: פניתי לרועי והצעתי לו "עסקת ענק" שתשנה את חיינו: הוא יטעם הכול ביס אמיתי, מכל הלב (לא קצה כפית רק בשביל הנימוס!) אבל, אם אחרי הטעימה הוא יגיד 'לא רוצה', אני לא אומרת מילה. אפס שכנוע. אין משא ומתן. אין "נו, אבל זה בריא".
זו הייתה עסקת הוגנת לשני הצדדים. אני קיוויתי שבעזרתה הוא סוף סוף יגלה את עולם הטעמים, והוא הרוויח שקט תעשייתי אם האוכל לא לטעמו. החזקתי אצבעות כל כך קיוויתי שזה יצליח!
כי אני אמא, ואני מכירה את ה"פסיכולוגיה של הלא" אצל ילדים: הם אומרים לא לפני שהם טועמים. צריך לעבור את המחסום הזה! זה לא פשוט, אבל אפשרי. אתם חייבים לעשות את המאמץ בשבילם! הם מפסידים כל כך הרבה דברים טעימים ובריאים בדרך הזו, והתפקיד שלנו הוא לפתוח להם את התיאבון.
זכיתי בלוטו!
אתם יודעים מה קרה? ברגע שרועי החליט לטעום "כמו שצריך" שיגיעו כל הטעמים לפה הוא גילה עולם מופלא של דברים טעימים! הוא התחיל לאכול בתאבון דברים שבעבר לא הסכים אפילו לגעת בהם!
ואתם יודעים איך הרגשתי? כאילו זכיתי בפרס הראשון בלוטו! באמת!
נ.ב. היו, כמובן, דברים שעדיין סירב לאכול מעט, יש לומר ואני מילאתי את חלקי בעסקה: לא אמרתי מילה. זו הדרך. אגב, כיום יש לי את אותה עסקה עם אביב, וזה עובד כמו קסם. הוא אוכל כמעט הכול!
טיפ נוסף? אביב מבקש: "אמא, אני מבקש שלא תספרי מה שמת בפנים! זה טעים, אני אוכל הכול, לא צריך לפרט."
ושיא השיאים: כשאביב טעם חזה עוף בפעם הראשונה, הופיע לו חיוך יפהפה, וקיבלתי את משפט הקסם: "אמא, זה טעים לי! אני רוצה עוד."
3 מנות
מרכיבים:
500 – 600 ג' חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
תפוז גדול
לימון
2 כפות רוטב סויה (קיקומן)
1/4 כוס סילאן / דבש
כפית צ`ילי מתוק
כף מלאה רוטב צ'ילי מתוק (בנוסף)
כפית פפריקה מתוקה
קמח
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחצות את התפוז והלימון לשניים שני חצאים לסחוט היטב לערבב עם הסילאן, רוטב סויה, חצי כפית פפריקה, רוטב צ'ילי ומלח פלפל לתבל את חלקי העוף ולהשרות כשעה (אפשר גם יותר).
2. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לקמח את נתחי החזה עוף לנער שאריות לטגן עד שמזהיב משני הצדדים ולהוציא החוצה.
3. לסחוט את החצאים שנותרו לערבב עם חצי כפית פפריקה, כף רוטב צ'ילי מתוק להחזיר את נתחי החזה למחבת חמה עם כף שמן להוסיף את הרוטב להקפיץ כדקה שכל הנתחים יצופו ולהוריד מהאש.
ליד החזה אורז עם אטריות
גולשים מכינים וממליצים:
ליאת : "מתכון מעולה!! מכינה אותו כבר המון זמן ומאז שנהייתי צמחונית מכינה את זה עם רצועות/קוביות טופו. ממש טעים
שם : "ואוו, ניקי זה יצא מעולה!!!!
איזה כיף, תודה רבה לך ושבת שלום!"
רינת : "טעים וקל! השילוב המושלם תודה על מתכונים נפלאים."
ליזי : "מעולה!! התחסל בדקות!!"
רינה : "יצא כל כך טעים!!
הילדה שלי בת שנה וחצי זוללת ולא מפסיקה למלמל תוך כדי ״עוד דג״
תודה!"
טל : זה המתכון שהכי אהוב עלי לחזה עוף! טעים בצורה לא נורמלית!!!




