יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לפסח תבשילי עוף קלים

עוף עם במיה ברוטב עגבניות

6 נובמבר 2013
(Visited 12,879 times, 1 visits today)
עוף עם במיה ברוטב עגבניות

עוף עם במיה ברוטב עגבניות

מזה אוכל ביתי בשבילי ? אוכל שגדלתי עליו אוכל שאמא שלי הייתי מכינה, אמא שלי עושה את העוף ברוטב הכי טעים 🙂 וזה עבר אליי. בשולחן השבת חייב להיות עוף ברוטב מעלף.
איך יודעים כשהתבשיל הצליח ? כשהסירים על האש מריחים טוב כזה השבת כבר בפתח ואוטוטו הכל מוכן לקבל את פני השבת, מידי פעם אני רואה מישהו מהמשפחה מופיע טועם מהסיר וממשיך בדרכו, יש המגדילים לעשות וטובלים חלה ברוטב רק כדי לבדוק שזה טעים כמובן 🙂 "אמא יצא מאוד טעים" וחוזרים בהמשך לסיבוב נוסף מזל שאני מכינה יותר.

4 מנות

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות / קילו כנפיים חצויות
500 ג' במיה טרייה
2 – 3 כוסות מים
4 עגבניות בשלות ורכות
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום פרוסות דק
2 פלפלים חתוכים לרצועות
פלפל חריף פרוס דק
כפית גדושה רסק עגבניות

חצי לימון

תבלינים:
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לחמם סיר רחב עם עם 4 כפות שמן להתחיל בטיגון הבצל והשום להוסיף את הפלפלים לטיגון קל לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף את הרסק, מים והתבלינים.

2. להוסיף את הכנפיים לנער בעדינות לכסות ולבשל כשעה וקצת.

3. בינתיים שהכנפיים על האש לשטוף טוב את הבמיה לייבש ולקטום את הקצוות, לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבמיה כ 10 דקות מידי פעם לערבב.

4. חצי שעה לקראת הסוף להוסיף את הבמיה לסיר לנער בעדינות שתשקע ברוטב לכסות ולבשל 30 דקות לקראת הסוף להוסיף סחיטה של לימון ולבדוק טעמים.

עוף עם במיה ברוטב עגבניותעוף עם במיה ברוטב עגבניות

הרשם
עדכן
68 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן