עוף בסויה ודבש בקוקי
אני מפגיזה כאן עם מתכון מעולה — הכי חיים קלים. עוף בתנור עם תפוחי אדמה, והכי שווה כאן זאת המרינדה — היא מורכבת משני מצרכים, זה הכל. בשביל לארגן עוף בתנור לארוחת שישי לא צריך הרבה מצרכים, צריך רק קצת ויוצא מתכון פגז.
תראו את הצבע של תפוחי האדמה ואת הצבע של העוף השחום / הזהוב. הטעמים נהדרים והכל בזכות 2 מצרכים. את כל הכבודה אני מכניסה לשקית קוקי וביי ביי, נתראה עוד שעה. בלי לטרוח, בלי לעבוד קשה ובלי מצרכים מיוחדים.
אין לכם שקית קוקי? יש הסבר למטה איך מכינים בלי, זה יוצא לא פחות טעים ואיזה ריחות טובים יש במטבח.
4 מנות
מרכיבים:
3 כרעיים מופרדות / קילו כנפיים מופרדות קצת יותר
שליש כוס רוטב סויה
שליש כוס דבש / סילאן
3 כפות שמן
4 – 5 תפוחי אדמה
הכנות:
1. לערבב את העוף עם הסויה, הדבש והשמן. להשרות כמה שעות, במידה ואין זמן אפשר שעה ואפילו פחות.
2. לחמם תנור ל-200 מעלות.
3. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות. להכניס את העוף ואת תפוחי האדמה לשקית קוקי, כולל נוזלי ההשרייה ושליש כוס מים. לסגור ולחורר כמה חורים.
4. לאפות כשעה וקצת.
5. אפייה ללא שקית קוקי:
לרפד תבנית בנייר אפייה, לערבב את המרינדה עם העוף ותפוחי האדמה, להעביר לתבנית, להשקות את העוף עם כמה כפות מנוזלי ההשרייה ולאפות כשעה.
אימאל'ה כמה טעים.
For the recipe in English:
Honey Soy Chicken Recipe


גולשים מכינים וממליצים:
עדינה : "יצא עסיסי טעים בטרוף ללקק ת'אצבעות !!!"
תאיר : "שנים שאני עושה את המתכונים שלך… כולם מעולים!! הצלחות בטוחות
המתכון הזה כל כך פשוט ויצא אש!!!"


