יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב

מרק עגבניות ביתי קלאסי

19 ספטמבר 2012
(Visited 19,705 times, 21 visits today)
מרק עגבניות ביתי קלאסי

מרק עגבניות ביתי קלאסי

מרק עגבניות – המרק הקלאסי והאהוב שמתכונן בקלות ומתאים לכל יום בשנה
תעצמו רגע עיניים ותחשבו על טעם של בית. על טעם שמחזיר אתכם ישר לילדות. בשבילי, הטעם הזה הוא לגמרי המרק הזה, מרק עגבניות סמיך, מתוק חמצמץ ומנחם שהיה מוגש אצל סבתא כמעט בכל יום קר (ולפעמים גם בימים פחות קרים).

הייתי ילדה קטנה שכל צהריים חיכתה רק לקערה הזו. יש משהו בצבע האדום הבוהק ובאדים שעולים ממנו שפשוט מכריז: "אתה בבית, הכל בסדר".

עברו שנים רבות, אבל אני עדיין לא מסוגלת לסרב למרק עגבניות טוב, במיוחד כשהוא מוגש עם גבינה צהובה מומסת או קרוטונים פריכים. הוא מזכיר לי את הרגעים הפשוטים והמתוקים של אז, וזה אוכל שהוא כל כך קל להכנה שפשוט חבל לוותר עליו.

אתם שומעים את הרוח בחוץ? כזה יום בדיוק. הגיע הזמן להעלות סיר ענק על האש. קחו את כל העגבניות היפות שיש לכם, תנו להן להתבשל לאט, והריח שימלא את המטבח שלכם יהיה הפרס הגדול ביותר. זה יופי של ארוחת ערב, או אפילו ארוחת צהריים שכל אחד בבית יאהב. אתם יכולים להגיש אותו עם כמות נדיבה של גבינה צהובה מגוררת, עם קרוטונים ששקועים בו, או אפילו לצד כריך גבינה קלויה. מרק עגבניות מנצח.

קל להכנה | מצרכים בסיסיים וזמינים | מרקם חלק ונעים | מתאים לכל המשפחה | מושלם לארוחת ערב מהירה | יכול להתבשל מראש ולהישמר נהדר

3 מנות

מרכיבים:

בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
7 -8 עגבניות אדומות ובשלות / קופסת עגבניות קוביות / מגורדות 800 ג'
2 כפיות רסק עגבניות
ליטר מים (4 כוסות)
כפית גדושה סוכר
3 כפות אורז בסמטי / יסמין / פרסי

תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

הכנות:

קצר ולעניין בלי להסתבך 😉

להרתיח סיר עם מים רותחים, לסמן איקס בתחתית העגבניות, לבשל כמה דקות ולסנן. להמתין שיתקררו, לקלף ולחתוך לקוביות קטנות. לחמם סיר עם שמן, לטגן את הבצל עד שמזהיב תוך ערבוב מדי פעם. להוסיף את העגבניות, רסק, סוכר, מים ותבלינים ולערבב היטב.
להרתיח, להנמיך את האש ולכסות. לבשל עד שהעגבניות רכות, להוסיף את האורז ולהמשיך לבשל עד שהאורז מוכן, ואז לכבות את האש.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מכאן עוברים להכנה המלאה צעד אחרי צעד:

1. להרתיח סיר עם מים רותחים לסמן איקס בתחתית כל עגבניות לבשל 3 דקות ולסנן, להמתין שיתקרר לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.

2. לחמם סיר בינוני עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל על אש בינונית עד שמתחיל להזהיב קלות ומידי פעם לערבב, להוסיף את העגבניות, רסק, סוכר, מים ותבלינים.

3. להרתיח להנמיך את האש לבינונית לכסות ולבשל כ 40 דקות, להוסיף את האורז להמשיך לבשל עוד כ 20 – 30 דקות ולכבות.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

✨ טיפים קטנים למרק עגבניות מושלם:

  • סוד המתיקות: 🥄 אם אתם משתמשים בעגבניות שאינן בשיא העונה, או אם המרק מרגיש קצת חמוץ מדי, להוסיף כפית סוכר או סילאן בזמן הבישול. זה לא הופך את המרק למתוק, אלא רק מאזן ומחמיא לחמיצות הטבעית של העגבניות.

  • העומק של הטעם: 🧅 להקפיד לטגן את הבצל היטב עד שהוא רך ושקוף, לפני שמוסיפים את העגבניות והנוזלים.

  • הגשה משודרגת: 🌿 להגיש את המרק עם כף שמנת חמוצה (או שמנת לבישול), מעט עלי בזיליקום קצוצים, או עם גבינת פרמזן מגוררת. זה משדרג את המראה והטעם כאחד.

  • להשתמש ברסק עגבניות איכותי: 🥫 רסק עגבניות טוב מוסיף גוף וצבע עמוק. להוסיף כף רסק עגבניות איכותי בזמן שמאדים את הבצל והשום, זה ישפר מאוד את הטעם הסופי.

For the recipe in English:
Old-Fashioned Tomato & Rice Soup

מרק עגבניות ביתי קלאסימרק עגבניות ביתי קלאסי

גולשים מכינים וממליצים:

קרן : מרק עשיר מאוד בטעמיו. לא הפסקנו לאכול ממנו ואפילו בני הסכים בפעם הראשונה בחייו לאכול מרק עגבניות ועוד אמר שהוא טעים מאוד. תודה רבה.

נעה : הי ניקי! הכנתי אתמול את המרק הזה, יצא פשוט מדהים!! ממש מפתיע בטעמו, לא ציפיתי!! אני ובעלי אכלנו בתאווה, פעם הבאה אכין כמות כפולה שיספיק לכמה ימים… אז שוב תודה!! (אגב, השתמשתי בקופסת שימורים של עגבניות תמר קלופות שלמות ובסוף טחנתי..)

חופית : "הכנתי את המרק והילדים ליקקו את השאריות מהבירה מרוב שהיה טעים. תודה רבה לך על מתכון פשוט וטעים"

הרשם
עדכן
200 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן