סופגניות פרווה פשוטות: המתכון המעולה שתמיד מצליח
מהפכה במטבח: קבלו את סופגניות השבלולים המפתיעות!
החלטתי לעשות מהפכה בהכנת סופגניות: בא לי לשנות את הצורה ולשדרג אותן כך שיהיה יותר מוצלח. כשאני אומרת לילדים שאני מכינה סופגניות, ובסוף מגישה סופגניות בצורת שבלולים, אין הפתעה גדולה מזו!
אין ילד או מבוגר שיישאר אדיש לסופגניות השבלולים האלה. הן פשוטות, רכות, והכול בזכות הבצק המעלף. רק תראו את בועות האוויר, איזה קסם! בזכות הבועות האלה, הסופגניות יוצאות אווריריות, עסיסיות, רכות וטעימות, וכל זה בלי לעמוד שעות במטבח.
וכמובן, מי אמר שצריך להכין רק בחנוכה? אפשר להתענג על הקינוח הזהוב הזה כל השנה.
16 סופגניות
מרכיבים:
250 ג' קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
חצי כף שמרים יבשים (5 ג') / 15 ג' שמרים טריים
30 ג' סוכר (כף גדושה)
חצי כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
150 מ"ל מים חמימים (יותר מחצי כוס)
ביצה טרופה (לרצועות)
צלחת עמוקה עם סוכר
הכנות:
1. לשים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, השמן והמים במיקסר וללוש לבצק חלק ורך מאוד. לעצור מדי פעם כדי לשחרר במידה והבצק נדבק, ולהמשיך לעבד.
2. הבצק יוצא רך ביותר וקצת נדבק. לאסוף אותו לכדור, לכסות ולהתפיח למשך שעתיים.
3. לחתוך נייר אפייה ל־16 ריבועים. לרדד את הבצק למלבן בגודל 30×40. מומלץ להמתין כמה דקות ואז לחתוך לרצועות ארוכות ועבות בעובי 4 ס"מ.
4. להבריש את הרצועות בביצה טרופה. כל רצועה לגלגל בעדינות לשבלול (הבצק רך), להניח על ריבוע נייר אפייה ולהתפיח למשך 25 דקות.
5. לחמם מחבת או סיר עם שמן עמוק על אש קצת יותר מבינונית. להחליק את השבלולים לשמן החם בצורה הפוכה, כלומר: החלק שהיה עליון הופך להיות החלק התחתון בטיגון.
6. לטגן את השבלולים עד הזהבה משני הצדדים. לסנן, להמתין 20 שניות שכל עודפי השמן ירדו, ולצפות בסוכר מכל הכיוונים.
For the recipe in English:
Easy Parve Sufganiyot: Always Successful Recipe









