דובשניות מתכון מהמם!
זה המתכון הכי פשוט וקטלני לדובשניות — הן יוצאות יפהפיות, עם טעם מודגש של דבש ועם מרקם רך וממכר. איך אני יודעת שהן שוות? חילקו דובשניות בבית הספר ואביב אומר לי: "הדובשניות שהכנת הרבה יותר טעימות".
מזכיר את הדובשניות של פעם, שהסבתות היו מכינות. אני כבר אומרת, אין צורך לקרר, צריך לעשות כדורים ולהכניס לתנור. ואז נוצר הקסם שנותן דובשניות יפהפיות.
נוצרים סדקים בעוגיות והן טיפה נפתחות. מעל הכל יש אבקת סוכר. לא התאפקתי, נתתי ביס בדובשנייה חמה. הטעמים התפוצצו לי בפה ואני רוצה לאכול אותן כל יום.
28 דובשניות
מרכיבים:
ביצה
רבע כוס סוכר חום דמררה
60 ג' סוכר (רבע כוס)
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
90 ג' דבש / סילאן (רבע כוס)
כפית קינמון
חצי כפית א. סודה לשתייה
שלושת רבעי כפית א. אפייה
280 ג' קמח (2 כוסות)
הכנות:
1. לטרוף ביצים וסוכרים כדקה. להוסיף את השמן ואת הדבש ולערבב עד שהם מתמזגים.
2. לערבב קמח, קינמון, אבקת אפייה וסודה לשתייה. להוסיף לביצים ולערבב לבצק אחיד וחלק.
3. לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית עם נייר אפייה.
4. להכין קערה קטנה עם אבקת סוכר. לעבוד עם ידיים לחות, ליצור כדורים ולצפות עם אבקת הסוכר. לאפות 10 דקות, נוצרים סדקים בעוגיות ולצנן.
For the recipe in English:
Duvshaniot (Honey Cookies) Recipe





