לחמניות ממולאות פטריות עם רוטב
לחמניות ביתיות, רכות וטריות, עם מילוי עסיסי של פטריות ובצל. קצת השקעה ואתם משדרגים את ארוחת הערב ברמות.
אני מכינה את הלחמניות הנהדרות האלה בלי מערוך, ואין צורך לרדד. (חיים קלים במטבח)
אתם הולכים להתאהב — השילוב בין הבצק הרך לפטריות הולך לעלף אתכם. זה מרשים, מפתה וטעים להפליא.
נתתי אפשרות להפוך לחלבי. השוס הגדול שהופך את הלחמניות לטעימות יותר זה הרוטב הטעים.
לטבול ברוטב, לתת ביס ואל תפריעו לי לאכול:)
12 יחידות
מרכיבים:
350 ג' קמח רגיל (שתיים וחצי כוסות)
5 ג' כפית שמרים יבשים (אינסטנט)
כפית גדושה סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן(רבע כוס)
200 מ"ל מים חמימים
מילוי פטריות:
15 פטריות שמפיניון פרוסות
בצל בינוני חתוך לקוביות
4 – 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס
(אפשר להוסיף גבינות כגון גבינה צהובה, בולגרית, עיזים)
רוטב פטריות:
15 פטריות שמפיניון פרוסות
בצל חתוך לקוביות קטנות
כפית מלאה קמח
כוס מים
חצי כפית כורכום
שליש כפית פלפל שחור
כפית א. מרק
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר בעזרת וו המגל לעבד את המצרכים לבצק רך גמיש וקצת דביק, מעט לשמן לכסות ולהתפיח שעתיים הבצק אמור להכפיל את הנפח.
2. הכנת המילוי:
לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב להוסיף את הפטריות לטגן כשתי דקות לתבל להוסיף את הפטרוזיליה ולהוריד מהאש.
3. הכנת הרוטב:
להתחיל בטיגון הבצל עד שמזהיב להוסיף קצת שמן ואת הקמח לערבב עד שהקמח נמס להוסיף פטריות תבלינים ומים לבשל כ 10 דקות ולהוריד מהאש.
4. לחלק את הבצק ל 12 חלקים כל חלק לכדרר לכדור חלק ולהתפיח 20 דקות, לקחת כוס יותר קטנה בקוטר מהכדור לשמן את החלק התחתון ולנעוץ במרכז הכדור (לעשות בור) אני ממליצה לעבור שוב מההתחלה ולחזק את הבור.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית עם נייר אפייה.
6. להבריש את הדפנות עם ביצה טרופה ולפזר שומשום ולמלא את הבור, לאפות כ 25 דקות הדפנות מזהיבות.
7. להגיש את הלחמניות הממולאות חמות עם רוטב פטריות וסלט ירקות טרי, רעיון הגשה נוסף להגיש ליד מרק בצל או מרק עגבניות זה אמאל'ה.
For the recipe in English:
Delicious Mushroom Rolls




