חלת דבש
תכירו את המלכה של שולחן החג, ואני מתכוונת כמובן לחלת הדבש המהממת! תראו איזו חלה יפהפייה וכמה רושם היא עושה.
אני מכינה לחמניות קטנות (חלת כדורים) ואני שמה במרכז קערה ריקה.
הכי יפה לראות איך הילדים קורעים את החלה וטובלים בדבש. תקשיבו לי — אם אתם רוצים לעשות רושם תכינו את החלה המדהימה הזאת. היא יוצאת רכה בניחוח של דבש וכל מה שנותר זה לקרוע אותה.
תבנית של תנור
מרכיבים:
400 ג' קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
25 ג' שמרים טריים
או 11 ג' שמרים יבשים (כף)
40 ג' דבש (2 כפות)
50 ג' סוכר (2 כפות גדושות)
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
3/4 כפית מלח
170 מ"ל מים חמימים (שלושת רבעי כוס טיפה פחות)
ביצה טרופה עם כפית דבש להברשה
שומשום
הכנות:
1. לשים בקערת המיקסר את הקמח, שמרים וסוכר. לערבב קלות ולהוסיף את המלח עם שאר המצרכים. בעזרת וו המגל לעבד לבצק חלק רך. לאסוף לכדור, לשים בקערה, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי – שעתיים, הבצק אמור להכפיל את עצמו.
2. להוריד את נפח הבצק, לחלק ל-20 חתיכות (אפשר גם פחות אם רוצים לחמניות גדולות יותר) ולהמתין 10 דקות. לעגל כל יחידה לכדור חלק.
3. במרכז התבנית לשים קערה קטנה שמסוגלת לעמוד בחום, ומסביבה לסדר את הכדורים אחד ליד השני, קרובים אבל לא צמודים מאוד. (תמונות)
4. להתפיח 15 דקות. בינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות, להבריש את הכדורים עם ביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות כ-25 דקות.
5. בהגשה למלא את הקערה עם דבש.
For the recipe in English:
Honey Challah Recipe





גולשים מכינים וממליצים:
מרים : "ניקי תודה!!!!
החלות יצאו לא רגילות
הכפלתי כמויות והכנתי ארבעה חלות לכל ארבעת הסעודות של ר"ה וקצרתי מחמאות מהמבוגרים ומהאורחים. ניקי תודה!!"
פנינה : "wowwww
נטרף!! תודה רבה
חג שמח ושנה מעולה"


