יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים סדנאות

לחמניות שוקולד רכות

23 אוגוסט 2016
(Visited 9,315 times, 1 visits today)
לחמניות שוקולד רכות

לחמניות שוקולד רכות

מתכון קל וטעים ללחמניות שוקולד רכות, חמות ישר מהתנור
אין כמו לחמניות שוקולד רכות שזה עתה יצאו מהתנור. המרקם הזהוב והחמים, המרקם הרך והשוקולד שמורגש בביס הראשון עושים את הכל בלתי נשכח. מיד מתחשק לקחת עוד אחת, והילדים, שמבחינתם כל יום הוא חג, פשוט לא יכולים להפסיק לחייך.
זה אחד מאותם רגעים קטנים בבית שמרגישים פשוט כיף אמיתי. וטעם שילדים ומבוגרים אוהבים.

המתכון הזה כל כך נוח ומושלם להכנה בבית, שבפעם הראשונה שהכנתי אותו הבנתי שאי אפשר להסתפק בכמות קטנה. אלא צריך לשלש כמויות לפחות. הלחמניות נעלמות מהר מדי, במיוחד כשיש ילדים מסביב שמחכים ליד התנור ומנסים לקחת עוד ביס. להכין יותר מאפשר ליהנות מהן לאורך זמן וגם לתת לכולם לקחת כמה בלי להרגיש אשמה שלא הכנתי מספיק.

והכי כיף להוציא מהתנור לחמניות חמות וזהובות, להרגיש את הרכות שבפנים ולנשום את הניחוח שממלא את המטבח. כל ביס פשוט טעים, זה מתכון פשוט ומזמין שמרגיש ביתי, ואין ילד או מבוגר שלא יתאהבו בלחמניות האלה.

רכות וזהובות | פינוק קטן באמצע היום | מתכון פשוט לבית | ילדים ומבוגרים אוהבים | מושלם לנשנוש או ארוחת בוקר

13 לחמניות

מרכיבים:

500 ג' קמח רגיל (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
60 ג' סוכר (3 כפות)
כפית מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
230 מ"ל מים (מעט פחות מכוס)

ממרח שוקולד

הכנות:

קצר ולעניין בלי להסתבך 😉

לשים את כל המצרכים במיקסר עד שהבצק חלק ורך, לתת לו לנוח ולהתפיח כשעה וחצי.
לחלק ל-13 כדורים, לרדד למלבן קטן, לעשות חריצים בחלק התחתון, למרוח שוקולד בחלק העליון לגלגל לגליל ולעגל לפרסה לסדר בתבנית, להתפיח עוד קצת, להבריש בביצה ולפזר שומשום, לאפות 20–25 דקות על 180 מעלות עד שהלחמניות מזהיבות.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מכאן עוברים להכנה המלאה צעד אחרי צעד:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולהפעיל במהירות נמוכה עד שנוצר בצק חלק ורך, כזה שכיף לגעת בו לשים בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. לחלק את הבצק ל-13 חתיכות, לעגל כל חתיכה לכדור ולהמתין 5 דקות שהבצק יקבל קצת מנוחה. לרדד כל כדור למלבן קטן 13X14 בחלק התחתון לעשות חריצים אחד ליד השני עד שליש גובה המלבן מעט יותר, בחלק העליון להזליף שוקולד בנדיבות או למרוח לגלגל לגליל ולעגל לפרסה.

3. לסדר את הגלילים בתבנית עם נייר אפייה ולהתפיח כ-15 דקות נוספות. בינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות, לפני האפייה להבריש ביצה ולפזר שומשום, הטאץ’ הקטן הזה עושה הבדל גדול.

4. לאפות כ-20–25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות והריח ממלא את המטבח.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

טיפים קטנים עם חיוך 😊 (ושדרוגים טעימים):

🟤 אפשר להוסיף קצת אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס למילוי בשביל בום של טעם.
❄️ אפשר להקפיא את הלחמניות ולשלוף מהקפאה כשהחשק עולה, תמיד רכות וטעימות.
🌿 לתת לחמניות להתקרר כמה דקות על רשת, נשארות רכות גם בתחתית.
🧈 אפשר למרוח מעט חמאה חמה על הלחמניות ישר אחרי האפייה, הן יהפכו רכות ומבריקות במיוחד.
🍊 אפשר להוסיף גרידת תפוז או לימון לשוקולד – מוסיף ניחוח רענן ומפתיע.

• • •

🍪 להוציא את הלחמניות, לתת להן כמה דקות לנוח, לקחת אחת חמה ולהרגיש את הרכות והמתיקות בכל ביס.

לחמניות שוקולד רכותלחמניות שוקולד רכותלחמניות שוקולד רכותלחמניות שוקולד רכותלחמניות שוקולד רכותלחמניות שוקולד רכות

גולשים מכינים וממליצים:

לידור : "ניקי היקרה צפיתי בסרטון ביוטיוב פשוט מושלם ברור וככ יפה!!
עלי והצליחי!!!"

הדסה : "וואו, אהבתי מאוד את הצילום ביוטיוב!!!
ממש מפורט, מובן, מתוזמן מעולה, ברור וריאלי.
המון המון בהצלחה!!!"

שירז : "ניקי היקרה, חזרתי לעדכן שהמתכון הזה פשוט הורססס! הבצק מדהים והתוצאה הסופית מושלמת !!! תודה ענקית אין עלייך!!!"

אורה : ".הכנתי לילדים ופשוט נהנו מכל ביס….הריח בבית היה מושלם!!"

שרית : "הכנתי ויצא מעולה, הם נחטפו…"

ורד : "מה אני אגיד לך… הילדים והמבוגרים יצאו מרוצים ומפוצצים אחרי מרק אפונה, אצבעות שום וכמובן הלחמניות זברה שבעלי טען שזה סוג של קרונאט מרוב שהלחמניות יצאו רכות ופשוט מושלמות.
מתכון מנצח בהחלט מאמצת"

דקלה : "וואוווווווווו! איזה לחמניות!!! ועשיתי כמה לחמניות בחיים שלי. הצורה הזו גאונית. יצאו רכות רכות, טעימות בטירוף."

הרשם
עדכן
58 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן