קסדייה טונה: טוסט הטורטייה המושלם עם גבינה נמסה
טעמים מפתיעים! קסדייה טונה ובזיליקום מוכנה תוך דקות ספורות.
אני הולכת לסדר לכם את ארוחת הערב! איזה טעים יצא לי כשהכנתי את הקסדייה טונה הזו, וכל זה היה אלתור של הרגע האחרון, פשוט בדקתי מה יש לי במקרר והלכתי לפי זה. זה שדרוג היסטרי לטוסט גבינה הכי מפנק שתכינו אי פעם, והכל בלי להפעיל את הטוסטר אלא ישר במחבת חמה. זו דרך מושלמת להשתמש בעגבניות טריות, בזיליקום וכל מה שיש, וליצור ארוחה מושחתת ברגע.
זה מסוג המתכונים שמוכנים תוך 5 דקות לימים שחייבים לאכול משהו מושחת כאן ועכשיו. הטורטייה יוצאת פריכה, והגבינה צהובה נמסה בפנים ומקיפה את העגבניות והירקות הטריים. נכון, לפעמים אפשר "להפריז" ולשים בפנים הרבה דברים, אבל אני לא מתלוננת לרגע כי זה שווה כל ביס!
*מלא בחלבון בזכות הטונה *סיבים תזונתיים בזכות הקמח המלא *מהיר ובריא: מוכן תוך 5 דקות *אין כמעט כלים לשטוף!
רק אחד אוכל
מרכיבים:
טורטייה קמח מלא / רגיל
2 פרוסות גבינה צהובה
2 כפות טונה מפוררת (מים לא צריך שמן)
עגבניה חצויה וחתוכה לפרוסות דקות
10 עלי בזיליקום בינוניים / גדולים
מלח – פלפל
הכנות:
1. לחמם מחבת על אש בינונית עם ספרי שמן או מעט שמן ולהניח את הטורטייה במרכז.
2. על חצי טורטייה לשים פרוסת גבינה צהובה. מעל לפזר את הטונה ופרוסות העגבנייה, לשים מעל את הבזיליקום ולסיים עם פרוסה נוספת של גבינה צהובה.
3. לקפל לשניים וללחוץ על הקסדייה כדי לוודא שהגבינה תימס. להחליק לצלחת, לחתוך באמצע ולטרוף מיד. אמאל'ה אין דברים כאלה.
💡 פינת ה"למה לא?" (טיפים והומור)
- למה לא לשים יותר מדי מילוי? כי הקסדייה היא לא בורקס. אם היא שמנה מדי, היא תתפרק בקיפול. תחשבו על הטורטייה כעל כריך דק ועדין, לא כמו על מזוודה שצריך לדחוף לתוכה הכל לפני טיסה.
- למה לשים גבינה צהובה חתוכה מראש גם בהתחלה וגם בסוף? כי גבינה צהובה חתוכה מראש (כמו עמק או גלבוע) נמסה הכי מהר והכי יפה, והיא משמשת כדבק מושלם שמאחד את כל המילויים! זה חוסך זמן ומבטיח שהכל יישאר בפנים.
- למה להכין לא קסדייה כפולה? הסיכוי שתסתפקו בקסדייה אחת הוא אפסי. למה לא לחסוך מעצמכם את הוויכוח המשפחתי מי יקבל את החצי האחרון? פשוט תכינו מראש עוד שתיים-שלוש, כי הן נחטפות מהר יותר משאתם מספיקים לחתוך אותן.
For the recipe in English:
Tuna Quesadilla: Perfect with Melted Cheese






