יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מתכונים מהירים וקלים נישנושים טעימים

לחם שום עם גבינה צהובה נמסה

3 פברואר 2016
(Visited 10,932 times, 1 visits today)
לחם שום עם גבינה צהובה נמסה

לחם שום עם גבינה צהובה נמסה

שום, חמאה וגבינה – שילוב שממכר בכל פעם מחדש
יש מתכונים שפשוט עושים מצב רוח טוב, ולחם השום הזה הוא אחד מהם. אין הרבה דברים שמשתווים לריח של שום קלוי וגבינה נמסה שממלאים את המטבח – זה ריח שאומר מישהו הולך להתפנק פה עכשיו.

הלחם רך מבפנים, פריך מבחוץ, עם טעם עשיר של חמאה וגבינה צהובה שנמתחת כמו שרק גבינה יודעת.
אצלי הוא בדרך כלל נעלם עוד לפני שהספקתי להוציא את הסלט מהמקרר. הילדים טוענים שזה "רק לטעום", אבל הצלחת מתרוקנת בקצב חשוד.

זה לחם שום עם גבינה צהובה שמושלם ליד ארוחת ערב קלילה, תוספת נהדרת לכל מרק, או פשוט כנשנוש חמים באמצע היום. אין צורך באירוע מיוחד בשביל להכין אותו מספיק מצב רוח טוב ותנור חם.
וזהירות… הוא ממכר. נגמר מהר. מדי.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מרכיבים:

  • 3 לחמניות מאורכות קטנות

  • 50 גרם חמאה רכה

  • 4–5 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • כפית גדושה שום כתוש

  • גבינה צהובה (אפשר גם מוצרלה או תערובת גבינות)

  • שליש כפית מלח

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

הכנות:

1. לחמם את התנור ל 180 מעלות ולהכין תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. בעזרת סכין חדה לחתוך את הלחמנייה בצורת משולשים. לחתוך באלכסון ואז שוב באלכסון מהצד השני, אבל לא עד הסוף, רק כמעט, כדי שהלחמנייה תישאר שלמה ותיפתח יפה באפייה. אחר כך לחצות אותה לאורכה לחצי. כך מתקבל בסיס מושלם ללחם שום כפול גבינה.

3. בקערית קטנה לערבב חמאה רכה, פטרוזיליה קצוצה ושום כתוש עד שמתקבל ממרח ריחני ואחיד. בעזרת כפית או מברשת קטנה למרוח בנדיבות את תערובת החמאה גם בפנים וגם בתוך החריצים.

4. להניח פרוסות גבינה צהובה בתוך הלחמנייה ובחריצים לפזר גבינה מגורדת או חתיכות קטנות. לא לחסוך בגבינה, היא זו שעושה את כל הקסם.

5. להניח את הלחמניות בתבנית, לכסות ברפיון בנייר כסף ולאפות כ 10 דקות עד שהגבינה נמסה והלחמנייה מזהיבה קלות.

6. להגיש חם, כשהגבינה נמתחת והריח ממלא את המטבח. ליד סלט ירקות טרי או סתם ככה ישר מהתנור, קשה לעצור אחרי הביס הראשון.

נפלא!

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

💡 טיפים קטנים עם חיוך (ושדרוגים טעימים)

  • אמא חכמה מכינה כמות כפולה ושומרת במקרר רק לחמם ולהגיש כשמתחשק משהו טעים.

  • אפשר להשתמש בלחמניות חלביות, בבגט, בלחם שיפון או אפילו בלחמנייה מתוקה – יוצא מעולה בכל גרסה.

  • רוצים גרסה חריפה? הוסיפו מעט פתיתי צ’ילי לתערובת החמאה.

  • לאוהבי גבינות: לשלב גבינת מוצרלה עם הגבינה הצהובה למרקם נמס במיוחד.

  • אורחים מפתיעים? תמיד טוב להחזיק כמה לחמניות שום עם גבינה במקפיא. מחממים כמה דקות בתנור, והבית מתמלא בריח של מאפייה.

  • רוצים שיראה מושלם בהגשה? ברגע שהגבינה נמסה, לפתוח את נייר הכסף ולאפות עוד כמה דקות. מתקבל צבע זהוב ומגרה כמו במאפייה.
  • כדי שיראה מושלם כמו בתמונות, ברגע שהגבינה נמסה לפתוח את נייר הכסף ולאפות עוד כמה דקות – מתקבל צבע זהוב ומגרה.

  • אם נשאר (נדיר!), לשמור בקופסה סגורה ולחמם שוב בתנור.

תכינו, תריחו, תתמכרו 😄
לחם שום עם גבינה זה מסוג המתכונים שאי אפשר לעמוד בפניהם פריך, נמס ומלא טעם ביתי מושלם.

פה כבר מתחיל הקסם, כל חריץ מקבל שכבה נדיבה של חמאה ושום, ואני כבר מדמיינת את הגבינה הנמסה אחר כך, לחם שום עם גבינה צהובה בדיוק כמו שאני אוהבתלחם שום עם גבינה צהובה נמסהגם הגבינה הצהובה נכנסת לתמונה ומבטיחה ריח משגע ונמס מושלם בכל ביס.לחם שום עם גבינה צהובה
זה הרגע שחיכיתי לו. הלחם יוצא זהוב, ריח של שום ממלא את המטבח, אני אוטוטו קוראת לאביבלחם שום עם גבינה צהובהלחם שום עם גבינה צהובה

גולשים מכינים וממליצים:

שם : "יצא מעולה! יאמי!!"

הרשם
עדכן
36 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן