מרק עגבניות ובטטה
עגבניות יש בשפע במקרר ובינינו חלקן נראות פחות טוב. זה אומר שמרק עגבניות עומד לעלות על האש והייתה לי גם בטטה שנותנת למרק מרקם נפלא, סמיך, עשיר וטעים, אני לא בטוחה שאוכלים עם כף או מנגבים עם חלה.
אני אוהבת את המרק הזה והשוס הגדול זה הבטטה. מה שהיא נותנת למרק שום ירק אחר לא עושה, אני כל כך נהנית לאכול מהמרק הזה, לגימה אחרי לגימה ולא משנה לי אם זה חורף או קיץ.
4 מנות
מרכיבים:
6 עגבניות בשלות ורכות / קופסת עגבניות קוביות / מרוסקות
בצל גדול חתוך לקוביות
בטטה בינונית
כפית שום כתוש
5 כוסות מים (ליטר + כוס)
250 מ"ל שמנת לבישול (קופסא)
תבלינים:
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
2 כפות א. מרק
כפית סוכר
3/4 כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר בינוני עם 3 – 4 כפות שמן להתחיל בטיגון הבצל עד הזהבה, להוסיף את קוביות העגבניות, בטטה מים ושאר המצרכים.
2. להרתיח להנמיך את האש לבשל 40 דקות לטחון את המרק לתערובת אחידה במידה וסמיך מידי להוסיף קצת מים, לקראת הסוף להוסיף את השמנת לבישול דקה נוספת על האש ולאזן טעמים.
For the recipe in English:
Tomato and sweet potato soup recipe


גולשים מכינים וממליצים:
חיה : "אבל המרק הזה טעים ברמות!!!
אני סיימתי 2 צלחות ובעלי 3 🙂 🙂
עכשיו כולי מלאה כוויות בלשון מרוב שלא הצלחתי לחכות.. 🙂
תודה ניקי על עוד מתכון מעולה!"


