יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

איך לאכול בריא מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לפסח מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב

מרק עדשים ואורז

25 דצמבר 2017
(Visited 69,458 times, 1 visits today)
מרק עדשים ואורז

מרק עדשים ואורז

יש מרקים שפשוט גורמים לעצור רגע ולחייך עוד לפני שלוקחים כף. מרק עדשים ואורז הוא אחד מהם. הסיר מתמלא בניחוחות של כרישה ובצל שמיטגנים לאט, גזר שמוסיף צבע מתוק, ועדשים אדומות שמביאות איתן את כל הטעם העמוק והמרקם הסמיך שכולנו אוהבים. האורז מצטרף ונותן תחושת שובע נעימה, כזו של ארוחה אמיתית שמחממת את הגוף ואת הלב.

זה בדיוק המרק שמתאים לערב קר או יום עייף – מתכון ביתי פשוט, אבל כזה שנראה כאילו השקעת בו שעות. אפשר להגיש אותו כמו שהוא, או להוסיף טיפה לימון מעל כדי לרענן את הטעמים. התוצאה? סיר זהב כתום שממלא את הבית בריח של נחת ❤️

קל להכנה | עשיר וסמיך | פרווה ובריא | משביע ומחמם | מתאים לצמחונים ולטבעונים | אפשר להכין יום מראש | ארוחה מלאה בסיר אחד | מושלם לימי חורף

5 מנות

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מרכיבים:

• בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

• כרישה חתוכה לקוביות קטנות (רק החלק הלבן)

• ¾ כוס עדשים כתומות או אדומות

• כפית גדושה רסק עגבניות

• 5 שיני שום פרוסות דק

• 3 כפות אורז בסמטי

• 150 גרם דלעת או שני גזרים מגורדים / חתוכים לקוביות קטנות

• 2 ליטר מים (8 כוסות)

• 4–5 כפות פטרוזיליה קצוצה

תבלינים:

• כפית סוכר

• חצי כפית כמון

• חצי כפית כורכום

• 2 כפות אבקת מרק

• ¾ כפית פלפל שחור

• ¾ כפית מלח

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

הכנות:

1. לחמם סיר גדול עם 3 כפות שמן. להוסיף את הבצל והכרישה ולטגן 2–3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב ומפיצים ריח משגע של מטבח ביתי. זה הבסיס שייתן למרק עומק טעם, אז שווה לא למהר.

2. להוסיף את שיני השום, לערבב ולטגן חצי דקה בלבד כדי שייתנו ריח נהדר בלי להישרף.

3. להוסיף את הגזר והעדשים, לערבב קלות ולתת להם "להיפתח" בשמן החם, זה עוזר לעדשים להתבשל טוב יותר ולהשאיר את המרק סמיך ועשיר.

4. להוסיף את רסק העגבניות, התבלינים והמים. לערבב היטב, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולבשל כ־15 דקות עד שהעדשים מתחילות להתרכך.

5. להוסיף את האורז והפטרוזיליה, לערבב שוב, להמשיך לבשל על אש נמוכה עוד כ־30 דקות עד שהכול רך, המרק סמיך והניחוח ממלא את הבית.

6. לטעום, לכוון תיבול ולהגיש חם, עם לחם טוב בצד.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

פינת הטיפים עם חיוך (ושדרוגים טעימים) 🙂

• רוצים מרק עוד יותר עשיר? הוסיפו לקראת סוף הבישול חופן קטן של עלי תרד קצוצים, הם משתלבים נהדר ומוסיפים צבע ירוק מרענן.

• אפשר לגוון גם עם ירקות אחרים. קוביות קטנות של קישוא או סלרי יוסיפו ניחוח עדין וטעם רענן.

• רוצים מרק במרקם קטיפתי? אחרי הבישול טוחנים קלות עם בלנדר מוט, רק חלק מהמרק, כדי לשמור על חתיכות קטנות של ירקות ועדשים. זה מעניק סמיכות מושלמת.

• למי שאוהב טעם עדין פחות מתקתק, אפשר להחליף את הדלעת בתפוח אדמה קטן או להוריד מעט מהגזר.

• טיפ חשוב – כשהאורז מתבשל, הוא ממשיך לספוג נוזלים גם אחרי שמכבים את האש. אם המרק מתעבה מדי, מוסיפים קצת מים רותחים ומערבבים.

• להגשה חגיגית יותר, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה וטיפה שמן זית. זה נראה נהדר ומריח פשוט מושלם.

• ואיך אפשר בלי הלחם בצד? חלה טרייה, בגט פריך או אפילו טוסט קלוי, כל אחד מהם הופך את המרק הזה לארוחה שלמה.

• זה בדיוק המרק שגורם לכולם לבקש תוספת, במיוחד כשהוא מוגש חם מהסיר עם אדים שעולים וריח שממלא את כל הבית ❤️

מרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורז

הרשם
עדכן
109 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן