יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז אחד-אחד עם בצל מקורמל: הדרך להגיש מנה מרשימה

25 מרץ 2015
(Visited 30,043 times, 1 visits today)
אורז עם בצל מקורמל

אורז אחד-אחד עם בצל מקורמל: הדרך להגיש מנה מרשימה

בסך הכול, מדובר באורז שכולנו מכירים – אותו מתכון אהוב של אורז אחד-אחד שמוגש כמעט בכל ארוחה. אבל בואו נודה באמת: לפעמים אורז מרגיש קצת כמו החבר המנומס והאפור שיושב בצד, נכון? בזבוז!
כי האמת היא שאורז יכול להיות מנה יפהפייה ומרשימה באירוח, והכול תלוי במה מוסיפים ואיך מגישים. בשבילנו, זה שינוי קטן שעושה דרמה גדולה.
אני למשל, ממש אוהבת להגיש אותו בצורת גבעה מרשימה שבתוכה אני שמה את מילוי הבצל המקורמל והזהוב. זה פשוט עובד: זה ממש נראה כמו מנה של מסעדה וכל פעם מחדש זה גורף מחמאות וקריאות התפעלות!

3 מנות

מרכיבים:

כוס אורז בסמטי (לפי כוס מדידה 240 מ"ל)
2 כוסות מים
3/4 כף א. מרק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

3 בצלים בינוניים לבנים / סגולים חתוכים לקוביות קטנות
מלח – פלפל

הכנות:

1. לחמם סיר עם 2 כפות שמן על אש בינונית. להוסיף את האורז, מים ותבלינים. להרתיח, לכסות, להנמיך את האש ולבשל 30 דקות. לאחר מכן, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה לעוד 10 דקות.

2. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן על אש בינונית ולטגן את קוביות הבצל כ-15 – 20 דקות בסבלנות, תוך ערבוב מידי פעם.

3. הכנת הצורה: לקחת קערה בינונית ולהניח במרכזה קערה קטנה הפוכה. מעל, לדחוס את האורז באופן שווה ולהפוך על צלחת. בזהירות, להוציא את הקערה הקטנה ולמלא את החלל עם הבצל המטוגן.

4. לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.

For the recipe in English:
Caramelized Onion Rice Recipe

אורז עם בצל מקורמל

הרשם
עדכן
24 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן