קישואים ברוטב עגבניות מתכון קל
אני רוצה לשתף אתכם מתכון אהוב שאני מכינה. תוספת מושקעת — סיר של בית עם רוטב מעלף. בדרך כלל כשיש לי קישואים, הסיר הנפלא הזה עולה על האש, ואני מוסיפה גם פטריות.
אני במיוחד אוהבת את הרוטב — התבשיל יוצא סמיך עם טעם מודגש של ירקות. לגלות לכם סוד? אפשר לאכול קר או בטמפ' החדר. לפעמים אני מוצאת את עצמי נותנת ניגוב מהיר עוד לפני שזה ירד מהאש.
אחת התוספות הטובות שהכנתי.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות דק
3 עגבניות גדולות רכות ובשלות חתוכות לקוביות
כוס וקצת מים
10 פטריות שמפיניון חתוכות קטן
2 קישואים מגורדים אין צורך לקלף
כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק
כפית רסק עגבניות
כפית סוכר
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
תבלינים:
כף שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
3/4 כף א. מרק
3/4 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות להוסיף את השום הפרוס ולהמשיך לטגן עד הזהבה.
2. להוסיף את הפטריות לטגן קלות להוסיף את הקישואים המגורדים, קוביות עגבנייה, רוטב צ'ילי מתוק מים סוכר ותבלינים.
3. להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל כ 20 – 25 דקות.
4. לקראת הסוף לבדוק טעמים, לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה.
For the recipe in English:
Zucchini in tomato sauce


גולשים מכינים וממליצים:
הודיה : " ניקי, תודה על מתכון טעים ופשוט כל כך!! טעים במיוחד!!!!"
שם : "המתכון הזה נהדר. הכנתי וחוסל עוד לפני שהספקתי לומר "מתכון מנצח חיפשת? כנס לבלוג של ניקי ב. ותראה איזה שף מדופלם יצאת!", ואני מדברת מהר!"
שם : "יאמי! יצא ממש טעים!"
שם : "היי ניקי , רק לאמר שהכנתי את המתכון הזה לפני כמה ימים ויצא פשוט מושלם . כל כך נהניתי . טעמים מדויקים וכל כך בריא . לחלוטין נכנס למתכונים שאכין כל הזמן . את נהדרת !"
יעלי : "חוסל עוד לפני שבת…"


