כרובית אפויה עם גרגרי חומוס
מתכון שווה בטירוף, מומלץ בחום. הסיכוי שזה יגיע לשולחן הוא קלוש, כי כל הזמן מנשנשים מזה בלי הפסקה.
תוספת או נשנוש, לא משנה איך תקראו לזה, תוך 5 דקות לא נשאר כלום.
אני מכינה הרבה מתכונים, למעשה אני כמעט גרה במטבח 🙂 יש מתכונים שמהרגע הראשון הופכים ללהיט, וזה מסוג המתכונים שחייבים להכין. ישר למחברת המתכונים.
4 מנות
מרכיבים:
כרובית בינונית
כוס וחצי חומוס (קפואים)
שליש כוס שמן זית / קנולה
כפית שום כתוש
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון שטוחה
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים, לפרק את הכרובית לפרחים בינוניים – קטנים לבשל את הכרובית כ 7 – 8 דקות, הכרובית אמורה להיות רכה אבל עדיין פריכה כלומר לא רכה לגמרי ולסנן.
2. להרתיח סיר עם מים לבשל את החומוס 5 דקות ולסנן החומוס אמור להיות רך אבל לא מאוד.
3. לחמם תנור ל 190 מעלות.
4. לשים בקערה את הכרובית ואת החומוס להוסיף את השמן זית והתיבול ולערבב בעדינות, לשים את הכרובית בתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת לאפות כ 20 דקות להוסיף את החומוס לאפות עוד 30 דקות.
For the recipe in English:
Roasted Cauliflower and Chickpeas




