תפוחי אדמה מעוכים
זה אחד ממתכוני התפוחי אדמה הכי טובים שהכנתי ולו בגלל דרך ההכנה הנהדרת, תפוחי אדמה מעוכים יש שמכירים את זה בתור תפוחי אדמה דפוקים ( .(Smash or mashed potatoes
כל פעם שיש לי תפוחי אדמה בינוניים אני מכניסה לתנור בדרך כלל ביום שישי בבוקר הקריספיות הפריכות ויחד עם הצבע הנהדר הופך את זה למתכון מעולה בלי יותר מידי מצרכים
תפוחי אדמה אפויים בשלמות ועדיין לא החלטתי האם לקרוא לזה תוספת או חטיף והמלצה תכינו הרבה יש להם נטייה להעלם מהתבנית
מרכיבים:
7 – 8 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
שמן קנולה
מלח – פלפל שחור
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים אבל לא מתפרקים כ 15 – 20 דקות.
2. לחמם כל את התנור ל 190 מעלות כ 10 דקות מראש.
3. לסדר את תפוחי בתבנית עם נייר אפייה משומן, לתת מעיכה על כל תפוח אדמה עם המועך פירה, להזליף שמן להמליח ולפלפל, לפני שמועכים לשמן את המועך עם מעט שמן שהתפוח אדמה לא ידבק למועך.
4. לאפות 45 או עד שהתפוחי אדמה מקבלים צבע יפה.
הוגש עם חומוס וסלט ירקות ישראלי.
מעולה!
גולשים מכינים וממליצים:
שירה : "תודה! תודה! ושוב תודה!!! אני מאוהבת….. כולנו…. פשוט ה-מתכון בה"א הידיעה….
מי שקורא שיכפיל וישלש כמויות כי זה מתחסל בשניות!"
שירלי : "ניקי שאת כותבת תתכוננו להתאהב אני רצה להכין. המתכון הזה גרם לנו לחייך והרבה 🙂 התאהבנו 🙂 טעים!"
סמדר : "טעים בטירוף נחטף וממכר כאחד!!!!!! את לא מפסיקה להפתיע… שאפו"
סמדר : "מדהים מדהים ניקי היקרה, הילדים טרפו!! וביקשו עוד רק שלא היה לי זמן להכין עוד "נגלה", תבורכי במעשה ידייך"
מיאמי : "שלמות !! אין מילים לתאר איך דבר כל כך פשוט וככה טעים .
תודה ניק׳ילה שלנו :)"
מירב : "ניקי יצא מושלם תודה רבה!!! הילדים לא הפסיקו לבקש עוד והכנתי שק שלם של תפו"א (:"
יעל : "כבר המון זמן שאני רוצה לכתוב לך שאת פשוט מדהימה, ובזכותך גיליתי שגם אני יכולה לבשל ולאפות. המתכונים שלך קלים, ברורים, מפורטים ומעולים! תודה מכל הלב!
הכנתי את התפוחי האדמה והיו נהדריםםם!"





