עוף בתנור במרינדה שכולם אוהבים
ארוחת שישי: העוף ותפוחי האדמה של אמא
תקשיבו טוב, יש מתכונים שפשוט יודעים לעשות סדר בבלגן של סוף השבוע! המתכון הזה הוא קלאסיקה עוף ותפוחי אדמה בתבנית אחת שרשום עליו "שישי ובגדול".
זה מתכון קל וטעים להפליא, כזה שלא דורש מכם להרכיב חמש מנות צדדיות. פשוט זורקים הכול לתנור, ונותנים לו לעשות את הקסם. הטיפ של אמא? חצי בישול קצרצר לתפוחי האדמה! זה הסוד שגורם להם להיות רכים, נימוחים, וספוגים בכל המיצים של העוף.
אני? אני תמיד חייבת לטעום מהם ישר מהתנור! (אל תדאגו, אני תמיד מוודאת שהכול מוכן לארוחה). זה הריח שממלא את הבית ומודיע לכולם: "הגיע הזמן לכבות את הטלפון, השבת כאן!"
3 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי עוף (לא חזה ופרגיות)
5 תפוחי אדמה חתוכים גס
מרינדה:
כפית גדושה חרדל
4 כפות רוטב סויה
4 כפות דבש / סילאן
3 כפות שמן
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים מומלחים למשך 7 – 8 דקות (זה מבטיח שהם יוצאים רכים, אבל עדיין יציבים). לאחר מכן, לסנן היטב.
2. לערבב את כל מצרכי המרינדה בקערה רחבה. להוסיף את העוף ולתבל אותו היטב מכל הצדדים. להשרות את העוף במרינדה למשך 30 דקות לפחות.
3. לחמם תנור מראש לטמפרטורה של . להוסיף את תפוחי האדמה לתערובת העוף, לערבב בעדינות (כדי שיספגו את המרינדה) ולהעביר לתבנית גדולה.
4. לאפות במשך כשעה ורבע. אין צורך לכסות (אנחנו רוצים עוף שזוף ופריך). לוודא שהעוף מוכן ותפוחי האדמה רכים לגמרי. תיהנו!
For the recipe in English:
Best Baked Chicken Marinade Recipe




