מתכון לצלי עוף עם תפוחי אדמה בסיר
איזה סיר מהמם יצא לי אני כל כך מרוצה שיוצאים לי דברים טובים, אמא שלי יכולה להיות גאה בי זה אחד המתכונים הכי שווים שאמא שלי מכינה אנשים נופלים ממנו כל פעם מבקשים ממנה שתכין את זה מחדש.
הגיע הזמן שאני אכין את הסיר המופלא הזה ואתן לך לכם להתאהב בעוף נהדר עם רוטב פגז תפוחי אדמה רכים וכל הכבודה הזאת מוגשת ככה לשולחן עם לחם טוב, הילדים יורדים על הסיר בכיף אין כמו אוכל של סבתא.
אם אתם סקרנים מה הגשתי ליד תרדו למטה אם כבר ארוחת צהריים אז מכל הלב.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
3 בצלים חצויים ופרוסים דק
קילו כנפיים חצויות או כל חלק אחר למעט חזה / פרגיות
4 תפוחי אדמה בינוניים
כפית חרדל
2 כפות סילאן / דבש
תיבול:
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק עוף
חצי כפית מלח
3/4 כפית פלפל שחור
4 – 5 כפות מים
הכנות:
1. לחמם סוטאז' עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל כ 10 – 15 דקות מידי פעם לערבב הבצל אמור להיות שקוף – זהוב.
2. בקערית לשים חרדל, סילאן, פפריקה מתוקה, גריל עוף, א. מרק, מלח, פלפל שחור ומים לערבב למשחה אחידה לתבל את חלקי העוף מכל הכיוונים ולהניח על הבצל המטוגן.
3. לקערת התיבול להוסיף כוס מים להוסיף לסיר להרתיח לכסות לבשל שעה על אש בינונית מידי פעם לטלטל את הסיר בעדינות.
4. לחתוך את תפוחי האדמה לפלחים להוסיף לסיר אחרי שעה ולהמשיך לבשל עוד שעה מכוסה במידה וחסר נוזלים להוסיף קצת.
רוצים לדעת מה הכנתי לצהריים ? תרדו למטה

צלי עוף עם תפוחי אדמה, נקניקיות ברוטב שילדים אוהבים, אורז לבן אחד אחד, חציל קלוי עם טחינה וירקות טריים.


