אצבעות פילו במילוי בטטה וגבינות
מתכון בעולה לאצבעות פילו תדעו לכם שזה הנשנוש הכי טוב שאפשר לאכול, אצבעות פילו זהובות ופריכות שממש שממש מתפרקות בפה ואז המילוי מורגש בטטה עם המון גבינות טובות והשילוב עם הפילו זה קסם.
זה מושלם לאירוח חלבי תכינו לאורחים לא תאמינו איך המאפים האלה מתחסלים, הכי ארוחת ערב עם ירקות טריים וגבינות האצבעות פריכות ונשברות בפה ורק תדעו לא משנה מה אתם מתכננים לשים על השולחן בשבועות תדאגו שהמעדן הזה יהיה על השולחן.
לא פחות ממושלם ותזכרו שיש כאן רק 15 יחידות אז אולי כדאי להכפיל ?
15 יחידות
מרכיבים:
חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן
180 מ"ל חמאה מומסת / שמן (שלושת רבעי כוס)
מילוי בטטה וגבינות:
בטטה במשקל 400 ג' (גדולה)
כף גבינה לבנה 9%
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס גבינת עיזים מגוררת
כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק
כף סירופ מייפל
ביצה L
כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
3 כפות קמח רגיל
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לקלף את הבטטה לחתוך גס ולבשל עד שהיא רכה לסנן ולמעוך למחית חלקה, להוסיף את שאר המצרכים לערבב לתערובת אחידה ולקרר 20 דקות.
2. פורסים נייר פילו אחד (בזמן שעובדים עם עלה אחד מכסים את השאר עם מגבת לחה) מורחים חמאה מומסת ומקפלים לשניים, בחלק העליון מניחים שיפוד עץ, מגלגלים שניים – שלושה גלגולים ועוצרים.
3. אחרי השיפוד לשים שורה מהמילוי לגלגל עד למטה ולהבריש עם חמאה, לכווץ את הגליל לדחוף משני הצדדים בו זמנית כלפי פנים עד שנוצרים כיווצים לשלוף בעדינות את השיפוד ולהעביר לתבנית, להבריש הכל עם חמאה מומסת.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות הגלילים מזהיבים יפה.









