בצק ספידי עם מילוי טונה וירקות
החלטתי שאני מכינה היום ארוחת ערב משודרגת — בא לי להשקיע, לפרגן לילדים ולהכין דברים טובים. נזכרתי בספידי החמוד, שהוא בצק למי שלא רוצה להתעסק עם שמרים והתפחות. תכלס, זה פשוט להכין בצק, למלא ולאפות — זה כל ההשקעה.
הכנתי מילוי נהדר של טונה ותפוחי אדמה עם עשבי תיבול. הכנתי סהרונים מקסימים וזהובים. הם כל כך יפים — עושה חשק לתת ביס.
בזמן שהם היו בתנור, הכנתי עוד מספר דברים טובים שאוכל להגיש ליד. בתאבון 🙂
8 סהרוני ספידי
מרכיבים:
ספידי:
210 ג' קמח רגיל (כוס וחצי)
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
80 מ"ל מי ברז (שליש כוס)
חצי כפית סוכר
כפית שטוחה מלח
מילוי טונה וירקות:
קופסת טונה מסוננת ומפוררת
בצל חתוך קטן
ביצה קשה
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
תפוח אדמה בינוני
שלושת רבעי כפית מלח
שליש כפית פלפל
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים. לבשל את תפוח האדמה עד שהוא רך כמו לפירה ולהוריד מהאש. למעוך למחית חלקה. תנצלו את ההזדמנות ותבשלו ביצה עד שהיא קשה ותחתכו קטן.
2. לחמם מחבת עם כף שמן על אש בינונית, לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף אותו לשאר המצרכים, לערבב, לתבל והמילוי מוכן.
הכנת הבצק:
3. לשים את מצרכי הבצק בקערת המיקסר ולעבד לבצק. לתת 10 דקות מנוחה על השיש.
4. לחלק את הבצק ל-8 חלקים ולרדד כל חלק למלבן קטן בגודל 17×10. לעשות פסים קרובים אחד ליד השני עד לגובה מחצית המלבן, אפילו טיפה פחות. להכין שורה מהמילוי בחלק העליון. לגלגל מלמעלה ועד למטה ולעגל לסהרון/פרסה.
5. עוד דרך היא לרדד את הבצק לעלה גדול, לקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ, לשים כפית יפה מהמילוי במרכז ולסגור לכיסון.
6. לחמם תנור ל-180 מעלות, להבריש את הסהרונים עם ביצה טרופה ולפזר שומשום. לאפות כ-25 – 30 דקות.
*אפשר להקפיא. אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת. להגיש חם עם עגבניות מגורדות, זיתים, ביצים קשות וסלט ירקות.
For the recipe in English:
Speedy Dough With Tuna and Vegetable Filling







