שווארמה פטריות מהממת!
אני מאוד אוהבת פטריות מבחינתי להכין איתן כמה שיותר דברים ואני רוצה לגלות לכם סוד פטריות יכולות להחליף בשר בלי להרגיש שהתפשרת על מנה צמחונית, אמא שלי חתומה על המתכון הנפלא הזה המון טעמים פטריות מופלאות והמון בצל.
בלי בשר אנשים וזה אפילו לא חסר הגזמתי עם השום ויש את כל הטעמים של השווארמה ובלי פרצופים תנסו יש מצב שלא תפסיקו להכין, אני מגישה את זה בדיוק כמו שווארמה עם טחינה סלטים ופיתות הכל ביחד בביס אחד טעים.
לכו על הפטריות שאתם מעדיפים זה מעדן בפיתה קצת טחינה מעל ושיהיה בתאבון.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
4 פטריות שמפיניון גדולות – 200 ג'
3 פטריות פורטובלו גדולות – 200 ג'
2 פטריות מלך היער – 200 ג'
2 בצלים גדולים
4 שיני שום פרוסות דק
חצי פלפל חריף גדול
3/4 כפית פפריקה מרוקאית
1/3 כפית כורכום
כפית תבלין לשווארמה
רבע כפית פלפל שחור
כף א. מרק
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הפטריות לקוביות בינונית, לחצות את הבצל לחצות שוב ולפרוס דק, את השום לפרוס דק.
2. לחמם מחבת עם שמן עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, לקצוץ את הפלפל להוסיף לבצל, להוסיף את השום לטגן עוד שתי דקות תוך כדי בחישה ולשמור בצד.
3. לחמם מחבת (גדולה) עם 4 כפות שמן לטגן את הפטריות כ 5 – 7 דקות מידי פעם להקפיץ, להוסיף את התבלינים שליש כוס מים ולטגן עוד דקה שתיים, להוסיף את הבצל לערבב לטגן כדקה ולהוריד מהאש.
מומלץ להגיש עם טחינה, פיתות וסלט ירקות ואיזה מרק טוב על הדרך.
כדאי לדעת ש…
זה נראה הרבה פטריות זה לא, הפטריות מאבדות את הנפח בטיגון ופתאום זה לא נראה הרבה, אפשר להשתמש 600 – 700 ג' פטריות שמפיניון (3 חבילות)




