לחמניות קוטג' ב 30 דקות הכנה
המתכונים הכי טובים נולדים משאריות שיש לי בבית ותאמינו לי שהם הכי שווים.
היה לי קוטג' שאף אחד לא נגע בו ואין מצב שאני זורקת קוטג', זה חומר גלם שנהדר להכין ממנו דברים, כבר התחלתי לדמיין מה אני הולכת להכין; רציתי להגיש מאפים עם סלט ליד, להפתיע את הילדים עם משהו טוב.
בלי להתעסק יותר מידי, בלי התפחות, להכין את הבצק, להכין לחמניות ולהכניס לתנור. עכשיו אפשר להתעסק בכל מה שמסביב; להכין סלט ירקות, ביצים קשות, הרינג, גבינה לבנה טובה ואני שמה עין על התנור כדי שאני לא אפספס.
כשהלחמניות בתנור הריח מתחיל לשייט בבית ואני כבר שומעת את הצעדים המהירים של אביב בדרך למטבח:
"אמא מה מריח כל כך טוב?" זאת הדרך הכי טובה להתעורר, אני מגישה חם לשולחן, הילדים אוכלים בכיף ואני מרוצה שלא זרקתי קוטג' לפח. שששש זה נשאר בינינו לא כל דבר צריך לגלות 🙂
36 לחמניות קטנות
מרכיבים:
250 ג' קוטג' (גביע)
200 מ"ל גיל (גביע) / יוגורט
100 ג' גבינה צהובה מגורדת
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
400 ג' קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
5 ג' שמרים יבשים (כפית)
כפית מלח
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לשים במיקסר את החמאה, מלח, קוטג', גיל, גבינה צהובה, קמח והשמרים בעזרת וו גיטרה לעבד את המצרכים לבצק דביק, מראש להכין נייר אפייה מקומח מאוד לחלק את הבצק ל 4 חלקים ולקמח את הבצק כל חצי לרדד על משטח מקומח למלבן בגודל 26X30 ס"מ.
2. לחתוך למשולשים החלק ארוכים לגלגל מהחלק הרחב לצר ולהעביר לתבנית.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להבריש את הלחמניות עם ביצה טרופה לפזר שומשום ולאפות כ 20 דקות.
*רוצים יותר לחמניות גדולות יותר ? תחלקו ל 3 כדורים.
For the recipe in English:
Quick Cottage Cheese Buns






