חמין עוף מתכון קל
מחפשים מתכון לחמין המושלם? הגעתם למקום הנכון. בגלל שחמין זאת ארוחה בסיר, כל מרכיב שנבחר הוא חשוב. אני שמה דברים שילדים אוהבים במיוחד. קודם כל חיטה, כי אין חמין בלי חיטה. מבחינתי זה החלק הכי טעים בחמין.
אין שבת חורפית בלי חמין ואני רק מחכה לזה שמזג האוויר יתקרר בשביל להכין את אותו. שילוב טעמים של רוטב מופלא, תפוחי אדמה רכים ונימוחים, שעועית מתפרקת, ביצים חומות, והעוף? בחיים לא אכלתי כזה עוף רך ושמתפרק בפה בכל ביס.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
4 שוקיים
4 רבעים
5 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים
2 שיני שום שמנמנות חצויות
4 עגבניות יפות ובשלות
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית סוכר מעט יותר
חצי כוס שעועית עדינה (שעועית קטנה יותר)
חצי כוס חיטה
3 ביצים
תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
נגיעה של קינמון
מים
כף גדושה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. הכי חשוב בחמין זה להתחיל לילה קודם:
לשים את החיטה ואת השעועית בשתי קערות נפרדות. לכסות במים ויותר, להשרות 12 שעות, לבדוק אחת ל.. שלא חסרים נוזלים ובסיום לסנן.
2. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבנייה, לחלוט 3 דקות, לסנן, לקרר ולקלף.
3. לחמם סיר גדול, עדיפות לסוטאז' עם 4 – 5 כפות שמן, לטגן את הבצלים כ-5 דקות, מידי פעם לערבב, להוסיף את השום ולתת טיגון קל. בינתיים לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף לבצלים, כולל המיץ.
4. להוסיף רסק עגבניות, סוכר ותבלינים ו-3 כוסות מים. להרתיח כ-5 דקות, להוסיף את רבעי העוף והשוקיים, לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות, להוסיף לסיר, לנער קלות, להוסיף את השעועית, החיטה והביצים, לכסות הכל במים וקצת יותר ולהרתיח.
5. לחמם תנור ל-180 מעלות, להכניס את הסיר לתנור מכוסה ל-10 דקות, להנמיך ל-100 מעלות ולאפות כ-10 – 12 שעות.
For the recipe in English:
Best Chicken Cholent Recipe



