תבשיל עדשים כתומות ובטטה
אני אוהבת לבשל בטטות על האש עם רוטב נפלא. לא השתמשתי רק בבטטות, אלא הוספתי עדשים אדומות וגם טחינה — הכל מתבשל ביחד ברוטב טעים. מתאים להגיש ליד אורז או בורגול שסופגים את הרוטב של הבטטות.
לפעמים אני נוהגת לאכול ישר מהסיר — הבטטות רכות, העדשים מתמוססות ברוטב והטחינה נותנת את הטעם שלה.
תוספת מומלצת בחום לארוחת צהריים.
3 מנות
מרכיבים:
600 ג' בטטה (בטטה גדולה) חתוכה לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 כפות עדשים אדומות / כתומות
כפית טחינה גולמית
2 כוסות מים
כפית רסק עגבניות
כפית סוכר / סילאן
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
3/4 כפית פלפל שחור
3/4 כפית כמון
3/4 כפית מלח
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הירקות כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
2. להוסיף את שאר המצרכים כולל התבלינים להרתיח לכסות להנמיך קצת את האש ולבשל כ 30 דקות לקראת הסוף לבדוק טעמים והבטטות אמורות להיות רכות אבל לא מתפרקות.
For the recipe in English:
Sweet Potato Lentil Stew


גולשים מכינים וממליצים:
נטע לי : "טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!"


