מרק עגבניות ואורז מתכון מעולה
יש את הימים הארוכים שאף פעם לא נגמרים וכל מה שאני רוצה ביום כזה עמוס זה לעבור אותו כמה שיותר מהר; להגיע הביתה, לנשום עמוק, לעלות סיר מרק על האש ובדרך כלל זה יהיה מרק עגבניות ואורז.
מרק עושה לי טוב בימים ארוכים או בימים שאין חשק להכין כלום. סיר מרק מבעבע על האש, טעמים נהדרים, בשורה התחתונה זה ארוחה בסיר אחד, ותודה לסבתא שלי שבזכותה למדתי להעריך מרק עגבניות טוב.
מוזגת לי קערה בנדיבות, מתחילה לאכול, עוצמת את העיניים בהנאה וכמו שאומר עמרי גליקמן סולן התקווה: "אבל הכי אני אוהב לחזור הביתה".
4 מנות
מרכיבים:
50 ג' חמאה
קילו וחצי עגבניות אדומות ויפות (כ 10 עגבניות)
בצל קצוץ דק
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית מלאה סוכר
5 כוסות מים (ליטר + כוס)
1/4 כוס יין לבן מתוק – מוסקט / מים
שליש כוס אורז בלסמי
3 כפות בזיליקום קצוץ / פטרוזיליה
חצי כפית בהרט / כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור טחון
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם מים רותחים לסמן איקס על כל עגבנייה לחלוט 3 דקות לסנן לקרר לקלף ולחתוך קטן.
2. לחמם סיר להוסיף חמאה ושלוש כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות, להוסיף את כל המצרכים חוץ מהאורז להרתיח להנמיך ולכסות, לבשל כ 30 דקות ממליצה לקראת הסוף לאזן טעמים.
3. לטחון את המרק גס כלומר שיישארו חתיכות עגבנייה (לא חובה) להוסיף את האורז לבשל עוד 20 – 25 דקות במידה וסמיך מידי להוסיף קצת מים.
4. לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה.
For the recipe in English:
Fast and Easy Tomato and Rice Soup
חלום


גולשים מכינים וממליצים:
יעל: ניקי יקרה, המרק מעולה !!!! הכנתי הבוקר ואני לא מפסיקה לאכול ממנו. אפילו הקטנצ'יק שלי בן 8 חודשים שלא אוכל כמעט כלום פתח את הפה כפית אחרי כפית.
אז תודה לך ושבת שלום


