חזה עוף ברוטב חמוץ מתוק
הדרך שהכנתי את המתכון הזה היא נהדרת, כי בשורה התחתונה יצא לי מהמם — תראו כמה שזה יפה. הוא עסיסי, מלא טעמים טובים וגם מוכן במספר דקות. מה עוד אפשר לבקש ממתכון?
אתם עומדים לעוף על המתכון הזה — חזה עוף עם ציפוי שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו. פשוטו כמשמעו לא מפסיקים ללקק ת'אצבעות. רוטב דביק ומבריק, חמוץ מתוק וטעים ביותר. הוא נותן ציפוי מבריק לחזה עוף. רק לראות את זה עושה חשק לאכול.
הגיע זמן לארוחת צהריים — תרוצו להכין ותנו לילדים לחסל. תרדו למטה, יש לי טריק של אימהות לתוספת מהירה.
3 מנות
הכנות:
1. לתבל את החזה עוף עם הפפריקה, א. מרק והשמן ולהשרות כשעה במידה ואין זמן אפשר להתחיל לטגן.
2. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן על אש בינונית את נתחי החזה כ 5 – 6 דקות משני הצדדים ולהוציא החוצה.
3. לערבב קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס לגמרי להוסיף את שאר המצרכים לערבב להכניס למחבת לבשל כדקה להחזיר את נתחי החזה לערבב כדקה שהרוטב יצפה את כל הנתחים, יש ממש גלייז מבריק ודביק על החזה וזה יפהפה.
4. מה היה לנו ? אורז לילדים, שניצל חצילים בתוספת החזה עוף אחלה ארוחת צהריים.
הבטחתי טריק של אימהות:
לפעמים כשאני צריכה לארגן תוספת בזריזות, אני מכינה פסטה, וכשהחזה עוף מוכן אני מוציאה אותו החוצה, ולמחבת עם הרוטב שנותר מהחזה, אני מוסיפה את הפסטה ואת מה שנותר מההשרייה של החזה עם התבלינים. אני מקפיצה את הפסטה כשתי דקות שתספוג את הטעמים ומגישה ליד החזה.
For the recipe in English:
Chicken Breast in Sweet and Sour Sauce




