יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני פסטה מתכונים לשבועות שבועות

פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות בתנור

3 ספטמבר 2014
(Visited 32,354 times, 1 visits today)
פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות בתנור

פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות בתנור

מתכון חובה: פסטה מוקרמת שאוכלים היישר מהמחבת (כמעט!)
מחפשים את ארוחת הערב המושלמת? כזו שמכינים אותה בקלות, נראית מיליון דולר וטועמים ממנה גן עדן? הנה מתכון פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות בתנור שהוא בדיוק זה. הרוטב הקרמי מוכן על הכיריים תוך דקות ספורות, ומעבר לתנור הופך אותו למנה זהובה ופריכה בזכות שכבת ההקרמה העליונה. זהו מתכון קלאסי שלא נמאס ממנו לעולם, והוא תמיד גורף מחמאות.

אני משתמשת בפטריות טריות שמתאימות לרוטב השמנת, המתכון קצר, ממוקד ומבטיח שהמנה לא תצא יבשה (יש לי טיפ חשוב לכך!). אם אתם רוצים להפתיע את המשפחה עם משהו מנחם ומפנק, זה הפתרון.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
300 ג' פסטה (כל פסטה שטוהבים)
שמנת לבישול 10% (קופסא)
120 מ"ל חלב (חצי כוס)
20 פטריות שמפיניון פרוסות דק
80 ג' גבינה צהובה מגורדת / חתוכה קטן

תבלינים:
כף א. מרק
מעט אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לחמם תנור: לחמם תנור מראש לטמפרטורה של מעלות. הכי חשוב שהתנור יחכה לנו, לא הפוך!

2. לבשל את הפסטה: לבשל את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. לסנן היטב מהנוזלים, להוסיף 2 כפות שמן זית, לערבב ולהשאיר בצד.

3.להכין את הרוטב: לחמם מחבת רחבה עם 4 כפות שמן זית. לטגן את קוביות הבצל עד להזהבה קלה וריכוך. להוסיף את הפטריות הפרוסות ולטגן כ-5 דקות על אש בינונית, תוך הקפצה מידי פעם. לאחר מכן, להוסיף את השמנת והחלב, קורט אגוז מוסקט ולתבל במלח ופלפל.

4. לשלב ולהקרים: לבשל את הרוטב למשך 2 דקות. להוסיף את הפסטה המבושלת, לערבב כדקה ולכבות את האש. לפזר מעל הכול גבינה צהובה מגוררת. להכניס מיד לתנור החם ולאפות 5-6 דקות, או עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה קלות.

5. לערבב ולהגיש: להוציא את המחבת בזהירות רבה מהתנור. לערבב בעדינות, כדי שהגבינה הנמסה תעטוף את הפסטה מכל הכיוונים ותיצור רשת קרמית. לפזר עירית קצוצה (או פטרוזיליה) ולהגיש חם מיד.

טיפ:
איך לשמור על הפסטה עסיסית ולא יבשה: הפסטה נוטה לספוח נוזלים במהירות בתנור. כדי להבטיח שהיא תישאר קרמית ולא תתייבש, יש לוודא שהרוטב דליל יחסית לפני הכנסת המנה לתנור. אם הרוטב במחבת נראה סמיך מדי לאחר ששילבת את הפסטה, להוסיף 2-3 כפות ממי הבישול של הפסטה (הם מלאים בעמילן ועוזרים לשמור על הקרמיות). הנוזל הנוסף יבטיח שהפסטה תצא מהתנור עסיסית וטעימה.

For the recipe in English:
Creamy Mushroom Pasta Bake

פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : "מתכון מוצלח וקל !"

הרשם
עדכן
199 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן