שבלולי פיצה ללא שמרים
יש מי שלא מכיר את השבלולים הקטנים והטעימים האלה ? אני בדרך כלל מכינה אותם מבצק שמרים אבל לא הפעם, הכנתי שבלולי פיצה מבצק ללא שמרים ועוד הכנסתי פנימה גבינה לבנה שהייתה לי במקרר.
יצאו שבלולים פריכים זהובים בטעם של פיצה, אני מגישה את השבלולים בצלחת גדולה באמצע השולח,ן ערימה יפה של שבלולים חמש דקות על השעון ואכלנו הכל. מתכון פשוט קל וטעים שמשדרג את ארוחת ערב.
40 שבלולים
מרכיבים:
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות
200 ג' גבינה לבנה / שמנת חמוצה / קוטג'
350 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות)
כפית מלח
זיתים
עגבניות שרי
בצל סגול
גבינה צהובה
ביצה טרופה
הכנות:
1. להוציא את החמאה 15 – 20 דקות קודם מהמקרר, לשים במיקסר את קוביות החמאה, גבינה מלח ואת הקמח, לעבד לבצק קר וקצת דביק, לקרר כ 30 דקות במקרר.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לחלק את הבצק ל 4 חלקים, כל חתיכה לרדד למלבן למרוח קטשופ / רוטב עגבניות לפזר תוספות וגבינה צהובה ולגלגל לגליל, במידה ויש זמן להקפיא ל 30 דקות. לפרוס פרוסות בעובי 3 – 4 ס"מ, ולסדר בתבנית על נייר אפייה.
4. להבריש עם ביצה טרופה ולאפות כ 20 – 25 דקות.
For the recipe in English:
Yeast-Free Pizza Pinwheels




גולשים מכינים וממליצים:
ליזב : "כמה קל ככה עפו על זה! התחסל בשתי דקות!
הכנתי יומיים לפני והקפאתי, מומלץ מאוד…"
שולה : "הכנתי עם קמח מלא, יצא 10!!!
אכלנו עם רוטב פיצה ומרק בצל
כבר הכנתי פעם נוספת…"


