יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות שמרים

מילויים לעוגות שמרים

24 יוני 2012
(Visited 201,359 times, 2 visits today)
רוגלך

מילויים לעוגות שמרים

כשמדברים על עוגת שמרים, רובנו חושבים מיד על הבצק הרך והאוורירי שמתפצל לשכבות זהובות. אבל האמת היא שהנשמה האמיתית של כל קראנץ' מוצלח נמצאת דווקא בפנים: במילוי! מילוי עשיר וטוב הוא מה שהופך עוגה ביתית למנחמת באמת, והוא האלמנט שמבטיח עסיסיות וטעם בכל ביס.

אמנם ממרחים קנויים עושים עבודה נפלאה וחוסכים זמן, אבל אם באמת רוצים לשדרג את המאפה הביתי ולתת לו טוויסט ייחודי – אין כמו להשקיע במילוי מתוצרת בית. החל מנוסחאות קלאסיות כמו מילוי שוקולד קרמי, דרך שילובים ארומטיים כמו קינמון ואגוזים או קקאו וחלבה עשירה, ועד מילויים מיוחדים של גבינה מתוקה או פרג קלאסי – המילוי המדוייק הוא עניין של מרקם וכמות. הוא צריך להיות יציב מספיק כדי לא לברוח מהבצק בזמן הגלגול, אבל גם עשיר מספיק כדי לא להתייבש באפייה.

מרכיבים:

1. מילוי קינמון וחמאה עשיר:
100 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
1/2 כוס סוכר חום
כף קינמון טחון איכותי

תוספות:
אגוזים גרוסים (מלך, פקאן או שקדים)
שוקולד צ'יפס (מריר או חלב)

2. מילוי שוקולד (נוטלה) חלבה:
כוס ממרח שוקולד איכותי (נוטלה / שוקולד השחר / ממרח לבחירתך)
1/2 כוס שערות חלבה או חלבה מפוררת (או יותר, לפי העדפה)

תוספות:
שוקולד צ'יפס

3. מילוי שוקולד וקינמון:
100 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
1/2 כוס אבקת שוקולית
1/2 כוס סוכר חום
כף קינמון טחון

4. מילוי קקאו קלאסי:
100 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
1/2 כוס סוכר לבן (או סוכר חום)
2 כפות אבקת קקאו איכותי (לא שוקו)
כפית קינמון טחון (אופציונלי, לחמימות)

5. מילוי חלבה קינמון:
כוס ממרח חלבה איכותי (בטמפרטורת החדר)
כף קינמון טחון איכותי (או לפי הטעם)

6. מילוי פרג

7. מילוי גבינה עשיר במיוחד:
750 גרם גבינת טוב טעם מפוררת (חשוב לסנן היטב)
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
3 חלמונים
כף אבקת אינסטנט פודינג וניל (לייצוב)
כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות גבינה לבנה 9% (להוספת לחות וקרמיות)

הכנות:

*מילוי קינמון וחמאה עשיר:
מילוי חמאתי, ארומטי ופריך, אידיאלי לקראנץ' קינמון או סינבון. כמות זו מתאימה לעוגת שמרים אחת גדולה או שתי קטנות.

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הסוכר החום והקינמון, להוסיף את החמאה הרכה ולמעוך בעזרת מזלג או מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת משחה אחידה ונוחה למריחה. למרוח את המילוי המתקבל באופן שווה על הבצק המרודד.
לפזר מעל המילוי כל אחת מהאפשרויות שבחרת (אגוזים או שוקולד צ'יפס).

*מילוי שוקולד (נוטלה) חלבה:
מילוי עשיר ומפנק המשלב את הקרמיות של ממרח שוקולד עם הנימוחות של שערות חלבה. כמות זו מתאימה לעוגת שמרים אחת גדולה.

אופן ההכנה:
לחמם את ממרח השוקולד מעט במיקרוגל (כ-10 שניות) אם הוא סמיך מדי, כדי להקל על המריחה. להיזהר לא לחמם יותר מדי. למרוח את ממרח השוקולד באופן שווה על הבצק המרודד.
לפזר מעל השוקולד המרוח את שערות החלבה או החלבה המפוררת ולגלגל לרולדה.

*מילוי שוקולד וקינמון:
מילוי ארומטי עם טעם עדין של שוקולד וניחוח קינמון. כמות זו מתאימה לעוגת שמרים אחת גדולה או שתי קטנות.

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את אבקת השוקולית, הסוכר החום והקינמון. להוסיף את החמאה הרכה ולמעוך בעזרת מזלג או מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת משחה אחידה ונוחה למריחה, למרוח את המילוי המתקבל באופן שווה על הבצק המרודד.

*מילוי קקאו קלאסי:
מילוי עשיר ומתוק עם נגיעת קינמון, ששומר על רכות בתוך הבצק. כמות זו מתאימה לעוגת שמרים אחת גדולה או שתי קטנות.

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הסוכר, אבקת הקקאו ואת הקינמון, להוסיף את החמאה הרכה ולמעוך בעזרת מזלג או מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת משחה אחידה ונוחה למריחה. למרוח את המילוי המתקבל באופן שווה על הבצק המרודד.

*מילוי חלבה וקינמון:
מילוי מהיר, עשיר ומיוחד, המשלב את המתיקות העדינה של החלבה עם ניחוח קינמון. כמות זו מתאימה לעוגת שמרים אחת גדולה.

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את ממרח החלבה ואת הקינמון הטחון, עד שהקינמון נטמע לחלוטין בממרח, למרוח את המילוי המתקבל באופן שווה על הבצק. המרודד.

*מילוי פרג

*מילוי גבינה:
מילוי גבינה עשיר במיוחד! השימוש בכמות גדולה של גבינת טוב טעם יחד עם חלמונים מבטיח מלית יציבה וקרמית שלא תתייבש באפייה.

אופן ההכנה:
לערבב בקערה גדולה את גבינת טוב טעם המפוררת, הסוכר, החלמונים, אבקת האינסטנט פודינג, תמצית הווניל והגבינה הלבנה. לערבב היטב, עדיף במרית, עד שכל הרכיבים מתאחדים לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
לצנן את המלית למשך חצי שעה לפחות במקרר לפני השימוש, כדי שתתייצב ותהיה נוחה יותר למריחה על הבצק, למרוח שכבה עבה ונדיבה על הבצק המרודד.

סינרול שבלולי קינמון

הרשם
עדכן
290 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן