מאפה גבינה ותרד קל הכנה
כשמצאתי תרד טרי וירוק אצל הירקן ידעתי שאני חייבת להכין את המאפה הזה. התרד מתרכך לו לאט במחבת, מתערבב עם הגבינות ומקבל טעם עשיר ונמס בפה. כשהוא פוגש את הבצק הדק והזהוב, התוצאה פשוט מושלמת.
אני אוהבת לאפות כמה יחידות טובות, להניח אותן בערימה חמה אחת על השנייה, והניחוח שממלא את המטבח עושה חשק לטעום עוד לפני שהן מתקררות. מוסיפים ליד סלט ירקות קצוץ דק, אולי גם גביע יוגורט, ויש ארוחה שלמה, קלילה ומפנקת.
מאפה כזה מתאים לכל שעה ביום, לאירוח, לארוחת ערב או פשוט כשבא משהו טעים שמחמם את הלב.
7 מאפים
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
מרכיבים:
לבצק:
-
300 גרם קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות)
-
חצי כף שמרים יבשים או שליש שקית שמרים טריים
-
שלושת רבעי כף סוכר
-
כפית מלח
-
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
-
160 מ"ל מים חמימים (כוס פחות שליש)
למילוי:
-
400 גרם תרד
-
100 גרם גבינה צפתית מגורדת
-
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
-
חצי כפית מלח
- בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
הכנות:
1. לשטוף טוב את התרד לפני שמתחילים, יש בו המון חול וצריך להוציא אותו החוצה. להרתיח סיר עם מים ולבשל את התרד חמש עד שש דקות, להרוג אותו בעדינות. לסנן, לקרר קצת כי זה רותח! לסחוט טוב ולקצוץ דק.
2. בקערת המיקסר לשים קמח, שמרים וסוכר. להוסיף מלח, שמן ומים ולעבד לבצק חלק ורך. להעביר לקערה משומנת, לכסות ולהתפיח כחצי שעה במקום חמים. בימים קרים תנו לו שעה פלוס.
3. בזמן שהבצק תופח, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את קוביות הבצל עד הזהבה ולהוריד מהאש, לערבב בקערה את התרד, בצל הגבינות והמלח עד שמתקבלת תערובת טעימה שאפשר לנשנש עם כפית.
4. לחלק את הבצק לשבע חתיכות ולעגל לכדורים. להניח לכמה דקות מנוחה ואם אין זמן גם טוב, נסתדר. כל כדור לרדד לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ, לשים במרכז כף נדיבה מהמילוי, אפילו שתיים, לא להיות קמצנים.
5. לסגור לשק קטן ולעגל לכדור. עכשיו אם הולכים על אפייה, להעביר לתבנית עם נייר אפייה, להתפיח רבע שעה ולחמם תנור ל-180 מעלות.
6. להבריש עם ביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות כ-25 דקות עד שמזהיב יפה וריח משגע מתפזר בכל הבית.
7. אם הולכים על טיגון, לרדד בעדינות את הכדורים לבצק שטוח בקוטר של כ-15 סנטימטר.
8. לחמם מחבת עם מעט שמן או להבריש את המחבת בשביל שומרי המשקל שבינינו, ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים. זה קורה מהר, אז לא לעזוב את המחבת לטלפון😊.
9. להניח את המאפים בערימה אחד על השני כדי לשמור על החום. להגיש עם ירקות טריים בצד, לנשום רגע ולהתענג. כל ביס ממכר, תכינו מספיק כי הם נעלמים מהר מאוד.
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
טיפים קטנים עם חיוך 😊
-
אפשר להחליף את התרד בעלי מנגולד או להשתמש בתרד קפוא – רק חשוב לסחוט טוב כדי שלא ירטיב את הבצק.
-
רוצים טעם גבינתי במיוחד? הוסיפו למילוי עוד קצת גבינה צהובה או בולגרית ואפילו עיזים.
-
המאפים מצוינים גם אחרי הקפאה. מקררים לגמרי, שומרים בקופסה סגורה ומקפיאים. כשמתחשק לחמם – תנור על 180 מעלות לכעשר דקות והם כמו טריים.
-
אם נשארו (נדיר!), אפשר גם לחמם במיקרו או על מחבת חמה לכמה דקות, והם שוב רכים וטעימים.
-
מגישים חם, עם סלט טרי או יוגורט קר בצד, ופשוט נהנים מכל ביס.
זה מסוג המאפים שאני לא מצליחה להפסיק לטעום מהם. אחד, ועוד אחד, ועוד “רק חצי”. ריח של בית, טעם שמחמם את הלב, וכל ביס פשוט עושה מצב רוח טוב.




גולשים מכינים וממליצים:
שלומית : "בזכות המתכון הזה קבלתי מלא מחמאות ואפילו מתנה מבעלי על האוכל המדהים! תודה."


