סלט יווני מהמם!
אני בכלל חושבת שסלט יווני נולד מזה שאין כוח להתחיל סלט ירקות קצוץ, סוף יום העייפות שולטת מה אני אתחיל לקצוץ ירקות ? אבל בא לי סלט טוב בלי להשקיע יותר מידי ואני רוצה לומר לכם שאפשר להכין ככה סלט יווני מדהים.
סלט בסיסי שמככב בכל בית קפה שמחשיב את עצמו, לפני המון שנים אכלתי את הסלט הזה ביוון ועם כמה כלליים פשוטים אפשר להכין סלט יווני נהדר בבית ולהרגיש כאילו אתם בטברנה ביוון או לפחות בבית קפה מול הים.
2 מנות
מרכיבים:
2 עגבניות חצויות ופרוסות
4 – 5 עגבניות שרי חצויות
3 מלפפונים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
בצל חצוי ופרוס דק / בצל אדום
חצי כוס זיתים מגולענים / שחורים
פלפל אדום חתוך לקוביות בינוניות / 3 טינקרבל חתוכים לעיגולים
פרוסה יפה של גבינה פטה / בולגרית / צפתית חתוכה
שמן זית
זעתר / אורגנו
מלח – פלפל
הכנות:
1. לשים את הירקות בצלחת רחבה מעט עמוקה לתבל עם מלח פלפל ולהזליף קצת שמן זית.
2. במרכז לשים את הגבינה לפזר זעתר ולהזליף שמן זית.
בגלל שהירקות הם החלק המרכזי אז חשוב שהן יהיו טריים ורעננים, נגיעות של זעתר ולסיים עם שמן זית איכותי ויש לכם סלט יווני כמו שצריך.



