כיסוני בצק ספידי במילוי ירקות
אוכל טוב זה החיים. המאפה הפריך הזה הוא אלוהי, כיסוני בצק ספידי עם מילוי ירקות זה יוצא יאמי. אני כבר אומרת מראש תנסו לא לגמור את המילוי לפני 🙂 למה אני אף פעם לא לומדת שצריך להכפיל כמויות?
הבצק בסיסי ובלי התפחות. (למי יש זמן?) הוא עשוי מקמח, שמן ומים, לא צריך יותר מזה בשביל להכין כיסונים ולשדרג את ארוחת הערב או את ארוחת הצהריים. לאירוח זה הכי מתאים — הכיסונים יוצאים יפהפיים.
ברגע שתטעמו, לא תפסיקו להכין את הכיסונים המשגעים האלה שוב ושוב. הם באמת מאוד טעימים ונחטפים במהירות.
30 יחידות
מרכיבים:
בצק:
420 ג' קמח רגיל (3 כוסות)
160 מ"ל שמן (קצת פחות מ 3/4 כוס)
160 מ"ל מי ברז (קצת פחות מ 3/4 כוס)
2 כפיות שטוחות מלח
חצי כפית סוכר
מילוי ירקות:
חציל בינוני
3 פלפלים אדומים
2 גזרים
בצל סגול
כפית סילאן / דבש
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. הכנת המילוי:
לחמם תנור ל-190 מעלות. לחתוך את הירקות לקוביות ולהעביר לתבנית עם נייר אפייה. להזליף סילאן, שמן, מלח ופלפל. לאפות כ-45 – 50 דקות ולקרר.
הכנת הבצק:
2. לשים את מצרכי הבצק בקערת המיקסר ולעבד לבצק. לתת 10 דקות מנוחה על השיש.
3. לרדד את את הבצק לעלה דק. בעזרת קורצן לקרוץ עיגולים בקוטר 10 ס"מ. במרכז כל עיגול לשים כפית מהמילוי וקצת יותר. לסגור את הכיסונים ולהדק עם מזלג.
4. בשביל לשמור על צורה מעוגלת, בעזרת הקורצן לחתוך את שאריות הבצק. (לא חובה) יש גם תמונות.
5. להבריש עם ביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות כ-25 דקות.
For the recipe in English:
Speedy Dough Filled With Vegetables











